На Херсонщині розробляють програму підтримки родин військовополонених

На Херсонщині розробляють програму підтримки родин військовополонених

На Херсонщині розробляють програму підтримки родин військовополонених
. Херсон, площа Свободи, будівля ОВА, грудень 2022 р. Фото: Суспільне Херсон

Херсонська обласна військова адміністрація розробляє програму підтримки родин військовополонених. Вона буде прийнята найближчими днями, заявив в етері нацмарафону перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

"Це комплексна програма, яка містить і грошові виплати, і підтримку з боку волонтерів. У нас є бригади, які будуть допомагати таким родинам і з гуманітарною допомогою, і з психологічною підтримкою, тому що це дуже болюче питання. Я спілкувався з людьми, родичі яких перебувають у полоні, їм дуже важко. Їм необхідна підтримка як із боку держави, так і суспільства, тому що дуже складна психологічна ситуація в таких родинах", — сказав він.

Скільки таких родин в Херсоні та області Соболевський не знає, каже складно верифікувати, бо більшість жителів Херсонщини роз'їхались по інших областях.

"Але ці програми, я впевнений, будуть прийняті по всій Україні, всіма військовими адміністраціями. Тому будемо спільно працювати, і родина зможе отримувати допомогу незалежно від того, де проживає. Крім того, ця програма передбачає й реабілітацію наших хлопців, які повертаються. Ми на своїй матеріально-технічній базі зараз не можемо цього робити через постійні обстріли. Але в нас уже є домовленості з Миколаївської та Одеською областями, що будемо робити цю реабілітацію на базі їхніх лікарень", — сказав Соболевський.

Читайте також

Не залишилось жодного цілого будинку. Як живуть люди у Таврійському на Херсонщині

Волонтери та поліціянти потрапили під обстріл військами РФ на Херсонщині

Знищені спостережні пости РФ в Олешках, обстріли Козацького та Херсона. 374 день війни: хроніка подій в області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок