У Чернівецькій громаді розроблять план просторового розвитку: для чого він потрібен

У Чернівецькій громаді розроблять план просторового розвитку: для чого він потрібен

У Чернівецькій громаді розроблять план просторового розвитку: для чого він потрібен
. Суспільне Чернівці

У Чернівецькій громаді розроблять план просторового розвитку території, який поєднує документацію з містобудування та землевпорядкування. Розробка включає зміни до генерального плану Чернівців, а також створення такої документації для Чорнівки та Коровії. Розробити план мають до серпня, на це витратять майже 10 мільйонів гривень.

Про це йдеться в тендерній документації на сайті Prozorro.

Просторовий план визначає, зокрема, організацію планування території, напрями єдиної системи транспортної інфраструктури, благоустрою, цивільного захисту, охорони земель, формування екомережі, а також збереження культурної спадщини.

Міський голова Роман Клічук на пресконференції 3 березня сказав, що нинішній план забудови Чернівців є застарілим, тому його потрібно оновити.

"Комплексний план передбачає, як має розвиватися місто. Нинішній детальний план забудови міста є застарілим, часи змінилися. Ми хочемо оновити план, змінити та намалювати в новому форматі", — сказав Клічук.

У комплексному плані мають бути:

  • ландшафтний план,
  • план зонування територій громади,
  • внесення змін до генплану та історико-архітектурного плану Чернівців,
  • розробка генеральних планів сіл Коровія та Чорнівка.

Також у плані мають бути проєкти землеустрою (зокрема про впорядкування території для містобудівних потреб, встановлення меж території природно-заповідного фонду, обмеження у використанні земель) та звіт про стратегічну екологічну оцінку.

Тендер на розробку комплексного плану Чернівецької громади міськрада оголосила у лютому. Єдину пропозицію на торги подала компанія "Український науково-проектний інститут цивільного будівництва". З фірмою планують укласти договір на 9,5 мільйонів гривень.

Комплексний план просторового розвитку мають мати всі громади, повідомляли на сайті Чернівецької ОДА. Новий вид містобудівної документації передбачений змінами до закону про планування використання земель, які набули чинності в липні 2021 року.

Читайте також

Питання, яке тягнеться понад 15 років. Що відомо про будівництво на Шептицького в Чернівцях

Шість років чекають на квартири. Що відбувається з ЖК "Парк Авеню" у Чернівцях

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок