Німеччина збільшить виробництво боєприпасів для підтримки України — Шольц

Німеччина збільшить виробництво боєприпасів для підтримки України — Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц
. Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото: AP/Markus Schreiber

Німеччина збільшить виробництво боєприпасів для підтримки України. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає CNN.

"Тривала підтримка України принесла нам знання, які дозволяють забезпечити достатнє постачання запасних частин, що ми створили ремонтні потужності для зброї, яка використовувалася у війні, за межами України", – заявив Шольц.

Шольц також пояснив, про які боєприпаси йдеться.

"Ми забезпечимо сучасне виробництво боєприпасів, як для зброї, яку ми самі постачаємо, так і для тієї, що походить з класичних запасів, які є у Східній Європі", — сказав канцлер.

Минулого тижня Берлін оголосив, що відправляє в Україну ще чотири танки Leopard 2, нагадує CNN.

Раніше стало відомо, що Німеччина протягом року передасть Україні дві системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex. Крім того, Німеччина розширила перелік військової допомоги для України, додавши до нього броньовані ремонтно-евакуаційні машини, мостові системи, набої, генератори.

20 січня, стало відомо, що Німеччина виділить понад 1 мільярд євро на весняний пакет на підтримку України. Про це заявив під час пресконференції на зустрічі Консультативної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

Читайте також

Бахмут — епіцентр боїв на Донбасі, у поліції закликали убезпечити дітей від руху "Редан". 371 день війни. Онлайн

На початок