Весна 2023. В Укргідрометцентрі розповіли, яку погоду варто чекати

Весна 2023. В Укргідрометцентрі розповіли, яку погоду варто чекати

Весна 2023. В Укргідрометцентрі розповіли, яку погоду варто чекати
. Фото: Суспільне Рівне

В Україні на початку березня не прогнозують стрімкого потепління. Погода буде мінливою. Про це в етері телемарафону Суспільне. Спротив розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха. Однак, вона зазначила, що весна 2023 року буде теплішою, ніж торік.

У перші дні весни очікують стримане тепло, а по всій території України в денні години переважатиме плюсова температура.

"У межах від 0° до 6° тепла. Дещо тепліше буде на Закарпатті та на півдні країни — там приземний шар повітря може прогрітися від 9° до 13° градусів. Але в нічні години все ж залишаться мінусові значення — від 1° до 7° морозу по всій території України, на півдні ° до 3° морозу", — повідомила Наталія Птуха.

За її словами, найближчі кілька діб опадів не очікують. Зміни в погоді прогнозують вже з вихідних.

"До кінця робочого тижня переважатиме погода без істотних опадів, тому що на нашу територію впливатиме поле підвищеного тиску. Погода буде спокійною. А ось вже наприкінці тижня атмосферний тиск почне знижуватися, на територію України матиме вплив улоговина з півночі й до нас завітають атмосферні фронти, які можуть принести опади змішаної фази", — пояснила вона.

Читайте також: Уже весна: в гідрометцентрі розповіли, коли на Рівненщині відбулася метеорологічна зміна сезонів

Температура повітря істотно змінюватись не буде, але потрібно бути готовими до коливань показників, зазначила синоптикиня.

"Весна — це перехідний сезон, особливо березень, він завжди характеризується посиленим вітром, який супроводжується доволі стрімкими й динамічними змінами синоптичних процесів. Може бути коливання температур, доволі мінлива ще погода з не надто високими значеннями. Тому одягаємось тепло, поки стабільно теплої погоди ми не передбачаємо", — додала вона.

Синоптики Укргідрометцентру у 2023 році прогнозують ранню весну.

"Метеорологічна весна — це коли середня добова температура протягом кількох днів перевищує нульове значення. Торік вона наступила десь у 20 числах березня, на півдні — трішки раніше. Цьогоріч прогнозуємо, що настане раніше, але ще побачимо. Загалом весна для усієї території України буде теплішою і вищою за кліматичні норми десь на два градуси", — зауважила Наталія Птуха.

За її словами, потепління пов'язане зі зміною клімату й антропогенною діяльністю.

Читайте також

  • "Котики Перемоги" в театрі ляльок, щоб підтримати ЗСУ: в Рівному діє перша виставка Кота Інжира
  • Мобільний ЦНАП: у громаді на Рівненщині почали надавати адмінпослуги на виїзді. Як це працює
  • У Рівному обласну бібліотеку для дітей чекає переїзд. Чому так сталось

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок