В Ірпені встановлять пам’ятну стелу загиблому актору Павлу Лі

В Ірпені встановлять пам’ятну стелу загиблому актору Павлу Лі

В Ірпені встановлять пам’ятну стелу загиблому актору Павлу Лі
.

В Ірпені на Київщині встановлять пам’ятну стелу на честь актора Павла Лі, який загинув під час окупації регіону. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин у Telegram.

Український актор, телеведучий і громадський діяч Павло Лі допомагав з евакуацією населення Ірпеня, координував розвезення продуктів і медикаментів.

6 березня російські військові обстріляли автівку на вулиці Пушкінській, 29, в якій був актор та ще два волонтери. Місцева влада встановить пам'ятний знак поруч у парку – на перетині вулиць Пушкінської та Університетської.

"Ця стела імені Павла Лі буде нагадуванням про самопожертву всіх, хто загинув, щиро і безкорисливо допомагаючи людям під час війни", — зазначив Маркушин.

Що відомо про Павла Лі

Паша Лі народився 10 липня 1988 року в Євпаторії. Актор грав у театрі "Колесо". Став однією із зірок першого фільму жахів "Штольня" (2007) Любомира Левицького. Паша також знімався у "Тіні незабутих предків" (2013), "Правило бою" (2016), "Звичайна справа" (2013). Був телеведучим та займався дубляжем.

33-річного актора поховали у Ворохті на Івано-Франківщині, звідки родом його матір. Він загинув, рятуючи дітей в Ірпені на Київщині.

Читайте також

В Ірпені пам’ять загиблих захисників міста вшанують меморіальними дошками

Українська "Мрія" злетіла в небо у грі від Microsoft

На початок