"Наша найбільша перемога сезону". "Мотор" драматично вийшов у плей-оф Європейської ліги з гандболу

"Наша найбільша перемога сезону". "Мотор" драматично вийшов у плей-оф Європейської ліги з гандболу

"Наша найбільша перемога сезону". "Мотор" драматично вийшов у плей-оф Європейської ліги з гандболу
. ГК "Мотор"

Запорізька команда здобула перемогу і в другому вирішальному матчі єврокубку.

Український гандбольний клуб "Мотор" вийшов у плей-оф Європейської ліги з гандболу. У вирішальному матчі запорізька команда здобула перемогу над північномакедонським "Єврофармом".

"Мотор" проводить дебютний сезон у Європейській лізі з гандболу. Упродовж 10 років запоріжці грали у Лізі чемпіонів - найелітнішому турнірі з гандболу. Проте на сезон 2022/23 чемпіона України не включили до списку учасників через "організаційну невизначеність", пов'язаною з повномасштабним вторгненням РФ.

Перед заключними двома турами "Мотор" був найгіршою командою групи Європейської ліги. Запоріжці займали останнє місце, маючи лише 3 очки та одну перемогу в активі, однак зберігали шанси на вихід з групи - для цього потрібно було вигравати два заключні матчі та розраховувати на поразки головних суперників - "Єврофарма" та "Агуаш-Санташа".

Шанс на вихід з групи "Мотора" збільшилися у попередньому матчі проти іспанського "Іруна" - третьої команди ліги. Запоріжці перемогли іспанців з рахунком 33:31 і мали зіграти очний матч за четверте місце проти "Єврофарма".

Матч першого кола проти "Єврофарма" запоріжці програли з різницею у три м'ячі (30:33), однак перед заключним туром їх влаштувала перемога з будь-яким рахунком.

І "Мотору" вдалося здобути перемогу. Перший тайм запоріжці розпочали з переваги у три очки, і хоча згодом дозволили "Єврофарму" відігратися і самим вийти вперед з різницею у +2, на перерву пішли саме з перевагою у два м'ячі - 15:13.

Майже всю другу половину зустрічі "Мотор" вигравав у "Єврофарма" бодай в один м'яч. І закінчив гру, зберігши перевагу в два м'ячі - 27:25.

Європейська ліга. 10-й тур

  • "Єврофарм" (Північна Македонія) - "Мотор" (Україна) 25:27 (13:15)

Перемога над "Єврофармом" вивела "Мотор" до плей-оф Європейської ліги. У підсумковій таблиці українська команда посіла четверте місце - "Ірун" в останньому турі обіграв данський "Скандендборг" та зберіг за собою третю позицію.

Група D. Турнірна таблиця

  1. "Фюхсе" Берлін (Німеччина) - 20 очок (10 матчів), +77 (різниця м'ячів)
  2. "Скандерборґ" (Данія) - 14 (10), +31
  3. "Ірун" (Іспанія) - 9 (10), -1
  4. "Мотор" (Україна) - 7 (10), -25
  5. "Єврофарм Пелістер" (Північна Македонія) - 6 (10), -32
  6. "Агуаш-Санташ" (Португалія) - 4 (10), -50

Як відреагували в "Моторі" на перемогу?

Запорізький клуб емоційно відреагував на перемогу у вирішальному матчі. Після закінчення матчу команда зібралася разом, щоб відсвяткувати результат та вихід до наступного раунду змагань.

Мотор
ГК "Мотор"

Головний тренер "Мотора" Гінтарас Савукінас також не зміг стримати емоцій після перемоги. І назвав цей результат "найбільшою перемогою" команди у сезоні.

"Очевидно, ми дуже раді тому, що змогли перемогти за такої атмосфери. Я б сказав, що це, мабуть, була наша найбільша перемога у цьому сезоні. Дуже пишаюся своїми хлопцями. Ми будемо використовувати цей матч як зразок того, як повинні грати та викладатися щоразу у кожній грі", - сказав Савукінас.

Що очікує далі на "Мотор"?

Після перемоги "Мотор" дізнався ім'я наступного суперника в плей-оф Європейської ліги з гандболом. Першим суперником команди стане хорватський "Нексе", який фінішував на першому місці в групі С та є віцечемпіоном країни.

Матчі проти "Нексе" запорізька команда проведе 21 та 28 березня. Переможець протистояння зіграє проти найсильнішої команди у парі між ісландським "Валюром" та німецьким "Геппінгеном".

"Мотор" у сезоні 2022/23: що відомо

  • "Мотор" - 9-разовий чемпіон України з гандболу, який на момент повномасштабного вторгнення РФ очолював турнірну таблицю сезону 2021/22.
  • Перед виходом у плей-оф Європейської ліги найкращим результатом "Мотора" був вихід до 1/8 фіналу у Лізі чемпіонів - у сезонах 2013/14, 2015/16, 2018/19 і 2020/21.
  • У поточному сезоні "Мотор" також представлений у другій німецькій Бундеслізі, де здобув сім перемог у 13 матчах та займає 17-е місце в турнірній таблиці.
  • Наступний матч "Мотор" зіграє саме у чемпіонаті Німеччини проти "Балінгена" 3 березня.
На початок