Санітарний лікар Рівненщини пояснив збільшення випадків COVID у Вараші

Санітарний лікар Рівненщини пояснив збільшення випадків COVID у Вараші

Санітарний лікар Рівненщини пояснив збільшення випадків COVID у Вараші
. РАЕС/скрін з брифінгу ОДА

Збільшення кількості інфікувань коронавірусом у Вараші пов'язано, передусім, із внутрішньосімейним зараженням. Так пояснив ситуацію в місті-супутнику Рівненської АЕС головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов у відповідь на питання Суспільного.

Раніше міський голова Вараша Сергій Анощенко зазначав, що у місцевому ЦНАПі виявили чотирьох інфікованих працівників, які на роботі могли мати велике число контактів. Відтак висловив побоювання, що число інфікованих може значно зрости. На момент цієї заяви 31-го травня у місті атомників було 18 випадків інфікування.

Станом на 11 червня таких випадків у Вараші – 59. Із ЦНАПом пов'язані 8 з них, – зазначив Роман Сафонов.

"Найбільша питома вага з загальної цифри складається із внутрішньосімейних заражень. 10 спалахів сімейних було, по 2-3 людини, які сформували майже половину – 24", – каже головний санлікар області.

Що відомо

  • 31 травня, зважаючи на різке збільшення кількості хворих у Вараші, міська комісія прийняла рішення посилити карантин та закрити ринки, торгові заклади, салони краси, перукарні тощо.
  • 1 червня під мерію прийшло дві сотні підприємців та вимагали скасувати це рішення, мовляв, серед підприємців хворих немає.
  • Під тиском підприємців комісія ТЕБ і НС посилення карантину скасувала, залишивши за собою право повернутись до цього питання, якщо ситуація стрімко погіршиться. ЦНАП поки що залишається зачинений.
  • Населення Вараша – трохи більше 40 тисяч жителів. Близько 8 тисяч працюють на Рівненській АЕС. яка є стратегічним об'єктом. З початком пандемії на атомній станції заявили, що працівники критичної інфраструктури РАЕС ,які керують реакторами – ізольовані, аби унеможливити спалах серед них.
На початок