Відновлення авіаперевезень: які напрямки відкриються з Харкова

Відновлення авіаперевезень: які напрямки відкриються з Харкова

Відновлення авіаперевезень: які напрямки відкриються з Харкова
. pixabay

Перші країни, які готові приймати харківських туристів в цьому році — Грузія та Греція.

Про це у програмі "Тема дня" на Суспільному розповів комерційний директор Міжнародного аеропорту "Харків" Владислав Ільїн.

"Ми маємо інформацію, що з 1 липня вони чекають українських туристів. Є умова з боку Греції, що вони готові нас приймати, якщо епідеміологічна ситуація в Україні не погіршуватиметься", — зазначив комерційний директор.

За його словами, Туреччина також підтвердила, що готова приймати наших туристів з 1 липня. З липня будуть доступні найпопулярніші курорти Єгипту.

"По іншим країнам прослідковується тенденція: якщо одна з країн Євросоюзу відкриває тій чи іншій країні в’їзд, то через короткий термін інші країни роблять те саме. Тому що Шенгенська зона єдина, і ми розуміємо, що прилетівши в одну з країн Шенгенської зони, ми можемо купити квиток на потяг, автобус, орендувати авто і потрапити далі у будь-яку з країн Шенгенської зони", — розповів Владислав Ільїн.

Виключення становить Ізраїль. У зв’язку з епідемічною ситуацією в Україні Ізраїль поки що не зняв заборону. Тому "МАУ" посунула початок польотів рейсом Харків — Тель-Авів на серпень.

Ільїн вважає, що більшість рейсів з аеропорту "Харків" відновляться протягом липня-серпня цього року. Всього аеропорт обслуговує 33 напрямки (регулярні та сезонні).

"Наприклад, компанія WizzAir, яка здійснює найбільше рейсів з Харкова, у липні планує поновити польоти по всій своїй карті маршрутів з нашого аеропорту. До карантину це було 5 напрямків. І ще до карантину вони анонсували два напрямки: Таллінн та Берлін", — сказав комерційний директор аеропорту.

Також Ryanair планує в липні повернути близько 40% всіх своїх польотів. Щодо Харкова — вже з червня планується поновити польоти до Будапешта, а в липні компанія почне літати за новим напрямком — до Мілана.

Що відомо

  • Пасажирські перевезення в аеропорту Харкова призупинили у березні. До карантину аеропорт щодобово обслуговував 15 рейсів на виліт.
  • Кабінет міністрів України дозволив відновити пасажирські авіаперевезення з 5 червня всередині країни, з 15-го — міжнародні. Низка протиепідемічних вимог зберігається.
  • Перші рейси та нові правила: як працюватиме харківський аеропорт після відновлення роботи.
  • У МОЗ радять українцям не поспішати з плануванням поїздок за кордон.

Авторка: Віта Дубовик

На початок