Під час евакуації поранених загинула бойова медикиня з Вінниці Яна Рихліцька

Під час евакуації поранених загинула бойова медикиня з Вінниці Яна Рихліцька

Під час евакуації поранених загинула бойова медикиня з Вінниці Яна Рихліцька
. Фото: Тетяни Зенарт

Під час евакуації поранених українських військовослужбовців під Бахмутом загинула бойова медикиня 93-ї бригади "Холодний Яр" Яна Рихліцька. Їй було 29 років.

Про це повідомила волонтерка Таня Власюк.

До війни волонтерка працювала у страховій компанії, а після вторгнення РФ займалася волонтерством, допомагала цивільним і військовим. У лавах ЗСУ була медикинею у стабілізаційному пункті Бахмута.

"Стабілізаційний пункт – це місце, де поранених, витягши з поля бою, перев'язують і готують до довгої дороги до медиків. Щоб дожили. Потік поранених, який був на Бахмуті, я навіть осягнути не можу. Але коли я спитала "як вони", відписала: "поки весело, цілі". За кілька годин до того, як їх медична евакуаційна автівка потрапила під обстріл", – написала подруга Яни Тетяна Зенарт.

Під час евакуації поранених загинула бойова медикиня Яна Рихліцька
В центрі фото Яна Рихліцька. Фото Тетяни Зенарт.

За словами Тетяни Зенарт, батьки Яни відмовилися від збору коштів для себе і закликали всіх охочих донатити в пам'ять про їхню доньку на потреби ЗСУ.

"У всіх тактичних медиків, інструкторів з тактеду та бійців, яким вона допомогла, це чорний день. Помстимося. Спокійно, з холодною люттю всередині, робимо свою справу", – зазначив волонтер Валерій Багинський.

Побратими парамедикині опублікували фото снаряду, на якому написано: "За Яру з Холодного Яру".

Попередньо, прощавання з парамедикинею відбудеться у Вінниці .Про дату та час повідомлять згодом

Читайте також

На початок