У Києві може з'явитись вулиця на честь загиблого в авіакатастрофі глави МВС Монастирського

У Києві може з'явитись вулиця на честь загиблого в авіакатастрофі глави МВС Монастирського

У Києві може з'явитись вулиця на честь загиблого в авіакатастрофі глави МВС Монастирського
. Фото: МВС

Депутати Верховної ради збирають підписи під зверненням до влади столиці з пропозицією назвати один із топонімів міста на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув унаслідок авіакатастрофи у Броварах 18 січня.

Про це повідомила у своєму Telegram нардеп Галина Янченко.

На честь глави МВС, який загинув під час виконання службових обов’язків, можуть перейменувати провулок Виноградний, розташований біля будівлі МВС у Києві. У такий спосіб депутати пропонують відзначити внесок Дениса Монастирського у розбудову України, зміцнення системи МВС та підтримку обороноздатності держави.

За словами Галини Янченко, парламентарії зібрали 150 підписів під зверненням до київського самоврядування щодо назви однієї з вулиць іменем Дениса Монастирського.

"Наступного тижня планую зустрітися з київською владою щодо цього питання", — зазначила нардеп.

Що відомо про авіакатастрофу у Броварах 18 січня

У Броварах на Київщині у середу, 18 січня, впав гелікоптер поблизу дитсадка. Як повідомив тодішній голова Національної поліції Ігор Клименко, розбився гвинтокрил ДСНС. Унаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Падіння гелікоптера викликало пожежу в дитсадку. Загалом жертвами трагедії стали 14 людей, із них 1 дитина, постраждали 25 людей, із них 11 дітей.

Згодом у Міністерстві внутрішніх справ оприлюднили імена усіх працівників відомства, які загинули унаслідок катастрофи гелікоптера.

Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи. В СБУ повідомили, що розглядають кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Нинішній очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що результати аварії гелікоптера будуть відомі через місяць-півтора.

Читайте також

"На мій садочок упав вертоліт". Репортаж з місця падіння гелікоптера у Броварах

Родичам постраждалих через авіатрощу у Броварах виплатять разову допомогу

На початок