У селах Полтавщини почали обмінювати лампи розжарювання на LED

У селах Полтавщини почали обмінювати лампи розжарювання на LED

У селах Полтавщини почали обмінювати лампи розжарювання на LED
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Лампи розжарювання на енергоощадні у селах Полтавської області обмінюють з 25 лютого. Зробити це можливо у пересувних поштових відділеннях. Про це Суспільному розповів директор Полтавської філії "Укрпошти" Юрій Набасов.

За його словами, пересувні відділення, окрім стандартних послуг, також обмінюватимуть лампи. Загалом в області працює 130 таких пунктів. У кожного в запасі по 900 ламп.

"З 25 лютого ми починаємо обмін ламп і в пересувних відділеннях. Якраз вони зараз будуть видавати пенсії і у людей буде можливість обміняти лампи за необхідності"

За словами Юрія Набасова, Полтавщина отримала 670 тисяч LED-ламп. З них вже обміняли 290 тисяч. Це в Полтаві та райцентрах.

Що відомо

  • У Полтаві безплатно обмінювати лампи розжарювання на LED почали від 30 січня. А від лютого це можна зробити і в райцентрах.
  • Обмін роблять у рамках всеукраїнської програми за підтримки Європейського Союзу та Уряду України задля зменшення навантаження на енергосистему країни. Одна людина може замінити не більше п’яти ламп розжарювання.
  • Усього Україні планують надати 50 мільйонів LED-ламп із них 30 мільйонів вже закупили, розповів Суспільному директор Полтавської філії "Укрпошти" Юрій Набасов.
На початок