Антирекорд: за добу на Волині 101 недужий, 3 людини померли

Антирекорд: за добу на Волині 101 недужий, 3 людини померли

Антирекорд: за добу на Волині 101 недужий, 3 людини померли
. фото Олега Яковенка

За останню добу на території області лабораторно підтвердили 101 випадок інфікування коронавірусною інфекцією. Серед них 2 у дітей та 15 у медичних працівників. Три людини померли цієї доби. Такі дані оприлюднила головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

Нові випадки інфікування зафіксували: найбільше недужих за добу виявили у Володимир-Волинському районі – 43 людини, у місті Ковель – 20 недужих, Ковельський район – 7 випадків інфікування, Камінь-Каширський район – 15 людей занедужали за добу, у місті Луць – 6 нових хворих, Луцький район – 4, Турійський район – 2 недужих, по одному випадку інфікування зафіксували в Ківерцівському, Любомльському, Ратнівському та Старовижівському районах.

Троє людей померли цієї доби від COVID-19. Летальні випадки зафіксували у місті Ковелі, а також у Маневицькому та Луцькому районах.

Загалом станом на 10.00 год. 10 червня в області зареєстровано 1214 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 311 осіб. 37 випадків хвороби завершились летально.

Нагадаємо, попередній антирекорд в області був зафіксований 15 травня, тоді на коронавірус за добу занедужало 47 людей.

Станом на вечір 9 червня в області збільшилась кількість госпіталізованих волинян з діагнозом "коронавірус". За даними облдержадміністрації, у медзакладах нині зайнято 33% ліжкомісць. Загалом госпіталізованих - 243. Нагадаємо, попередньої доби у лікарнях було 216 пацієнтів. Найбільше недужих нині в обласній інфекційній лікарні - 74 шпиталізованих. У Обласній клінічній лікарні - 27. В Ковельському МТМО лікуються 48 пацієнтів із COVID-19.

Загалом в україні станом на 10 червня зареєстрували 28 381 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, з них 525 - за останню добу.

Що відомо

- Перший випадок хвороби на Волині зафіксували 25 березня у селі Гірка Полонка Луцького району. Захворіла 7-річна дівчинка. Дитина вже одужала.

- У Волинській психлікарні фіксують найбільший спалах коронавірусу в області. 5 пацієнтів померли. У закладі нині хворіють 24 медики та 50 пацієнтів з трьох відділень.

-9 червня у Волинській ОДА розповіли про нові спалахи коронавірусу в області. Похворіли медики і чиновники районних адміністрацій.

- З 10-го червня Волинь не може перейти на наступний етап послаблення карантину. Таке рішення прийняли члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На початок