Музикант Роберт Дель Ная із гурту "Massive Attack" приїхав в Україну

Музикант Роберт Дель Ная із гурту "Massive Attack" приїхав в Україну

Оновлено
Музикант Роберт Дель Ная із гурту "Massive Attack" приїхав в Україну
. Фото: Paul Bergen/Getty Images

Фронтмен гурту "Massive Attack" Роберт Дель Ная приїхав в Україну. 23 лютого він опублікував у своєму Instagram фотографії зі Львова та Києва.

Роберт Дель Наа на прізвище 3D — британський музикант, продюсер, художник. Засновник та фронтмен бристольского гурту "Massive Attack". Їх вважають засновниками музичного стилю тріп-хоп, попри те, що самі учасники відкидають таке визначення.

У березні 2022 року він поширював у своєму Instagram фото зі Святославом Вакарчуком, лідером гурту "Океан Ельзи", та підписом "Солідарність і любов до нашого брата і музиканта", а також публікував посилання на фонд, який допомагає українським біженцям та сім'я в Україні, які потребують термінової допомоги.

У травні гурт "Massive Attack" провів благодійний концерт у Бристолі, афішу до якого намалював сам Дель Ная. Гроші від продажу квитків пішли у фонд War Child.

Існує теорія, що Роберт Дель Ная ховається у особі британського вуличного художника Бенксі. Він також родом з Бристоля, як і Бенксі. Музиканта почали підозрювати після того, як в ефірі однієї радіостанції діджей Goldie обмовився і назвав Бенксі Робертом. Музикант це заперечує, але участь в одній графіті-команді в минулому та поява робіт Бенксі у місцях виступу "Massive Attack" досі викликають запитання.

У листопаді 2022 року в Україні з'явилось 7 стінописів, авторство яких підтвердив Бенксі.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок