Здай кров — допоможи ЗСУ. У Хмельницькому збирають кошти на купівлю дрона

Здай кров — допоможи ЗСУ. У Хмельницькому збирають кошти на купівлю дрона

Здай кров — допоможи ЗСУ. У Хмельницькому збирають кошти на купівлю дрона
. Фото: Суспільне Хмельницький

Гроші на купівлю дрона для українських військових збирають в Хмельницькому. Щоб долучитися до збору, потрібно здати кров у Хмельницькому відділенні центру служби крові. Гроші за неї спрямують на купівлю дрона.

Скільки триватиме акція та хто може долучитися до неї — у матеріалі Суспільного.

Вперше здає кров Григорій Ференс. Кошти за неї передав на благодійність, розповідає чоловік: "Для допомоги нашим захисникам, для збору на дрони. Почув вчора про таку ініціативу і вирішив долучитись. Я вважаю, що це найменше, що ми можемо зробити сьогодні".

Гроші на купівлю дрона збирають волонтери благодійної організації "Захисти Хмельниччину", розповіла її голова Олена Полянська. За її словами, долучитися до збору можна, здавши свою кров.

Акцію організували, аби зібрати кошти на дрон військовим.
Акцію організували, аби зібрати кошти на дрон військовим. Фото: Суспільне Хмельницький

"Ми збираємо кошти на потужний дрон для військових, військових Хмельниччини. Дані кошти, які будуть завдяки цій акції зібрані, це буде частина тієї суми, яка необхідна для купівлі дрона, іншу частину коштів ми вже маємо", — сказала Олена Полянська.

Кров можна здати в Хмельницькому відділенні центру служби крові. В заяві вказують, що гроші за неї перераховують на купівлю дрона, розповідає директорка виконавча Людмила Щербатюк: "В залежності від об’єму зданої плазми, від 650 мл — отримують 280 гривень. І за 800 мл — отримують 340 гривень. Ці кошти можуть або особисто донори забрати, або спрямувати на будь-які благодійні організації".

Як підготуватися до процесу здачі, Людмила Щербатюк розповідає: "Не можна вживати жирного, смаженого, молочного, не вживати алкоголю три доби та ніяких ліків, в тому числі нестероїдних протизапальних засобів. Людина повинна бути абсолютно здорова".

Здати кров можна до 24 лютого включно.
Здати кров можна до 24 лютого включно. Фото: Суспільне Хмельницький

Донор Роман Гуменюк прийшов здавати кров вже втретє, раніше робив це, зокрема, для українських військових.

"Також ми долучалися до збору крові, коли були ракетні обстріли ракетні й також збирали кров для дівчинки, яка постраждала", — сказав Роман.

Цього разу Роман Гуменюк каже, кошти віддає на благодійність: "Також тут була анкета, чи гроші залишаєте, чи не залишаєте. Звичайно, віддаємо для збору коштів на дрони для ЗСУ".

Олена Полянська каже, здати кров та спрямувати гроші на купівлю дрона можна до 24 лютого включно.

Читайте також

  • У Хмельницькому відбувся благодійний аукціон на підтримку ЗСУ
  • Купили чотири старлінки: "Лісапетний батальйон" організовує на Тернопільщині концерти

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок