Збірна України з футболу назвала Руслана Ротаня тренером на стартовий матч відбору Євро-2024 проти Англії

Збірна України з футболу назвала Руслана Ротаня тренером на стартовий матч відбору Євро-2024 проти Англії

Збірна України з футболу назвала Руслана Ротаня тренером на стартовий матч відбору Євро-2024 проти Англії
. УАФ

Ротань працюватиме з командою у статусі виконувача обов'язків тренера.

Збірна України з футболу назвала ім'я тренера, який працюватиме з командою у стартовому матчі відбору на чемпіонат Європи-2024. Ним став Руслан Ротань - тренер молодіжної збірної України та "Олександрії", повідомляється на офіційному сайті УАФ.

Ротань працюватиме зі збірною України лише у стартовому матчі відбору на чемпіонат Європи-2024. Його українська команда розпочне у березні поєдинком проти Англії на "Вемблі". Водночас, Ротань не буде постійним головним тренером команди, а працюватиме з командою як виконувач обов'язків.

Перед призначенням Ротаня в.о. тренера збірної України головним кандидатом на цю посаду був Сергій Ребров. У січні президент УАФ Андрій Павелко підтвердив факт перемовин з 48-річним тренером щодо роботи з національною командою, однак наголошував на тому, що у нього є чинний контракт з "Аль-Айном" із ОАЕ, який спливає влітку 2023 року.

В УАФ відзначили, що Виконком організації погодився з пропозицією Комітету національних збірних команд УАФ провести перемовини із Сергієм Ребровим стосовно призначення його головним тренером національної збірної України з укладенням контракту строком до 30 липня 2024 року з можливістю пролонгації за взаємною згодою до 30 липня 2026 року.

Щодо Ротаня, то тренер продовжив контракт з УАФ щодо роботи в збірній Україні U21 до кінця молодіжного чемпіонату Європи-2023 з опцією продовження у разу кваліфікації команди на Олімпіаду. При цьому Ротань також знайшов інше місце роботи, підписавши контракт з "Олександрією". Таким чином, на момент роботи Ротаня зі збірною України, він поєднуватиме одночасно три посади:

  • в.о. тренера збірної України - на матч проти збірної Англії;
  • головний тренер збірної України U21;
  • головний тренер "Олександрії".
Читайте також: Ротань поєднуватиме роботу в "Олександрії" з посадою тренера України U21 до закінчення Євро-2023

Матч Англія - Україна відбудеться 26 березня. Він стане першим офіційним для української команди з вересня 2022-го.

Що відомо про призначення Руслана Ротаня

  • На посаді тренера збірної України Ротань змінить Олександра Петракова, контракт якого закінчився 31 грудня 2022 року. Після цього Петраков очолив збірну Вірменії.
  • Для Ротаня робота зі збірною України - третя в кар'єрі. Посади тренерів України U21 та "Олександрії" він продовжує займати зараз.
  • Збірна України - остання команда зі списку європейських, яка назвала тренера перед стартом відбору на Євро-2024.
  • Крім Англії, у відборі на чемпіонат Європи-2024 Україна зіграє Італії, Північної Македонії та Мальти.
  • Наступні матчі у відборі на Євро-2024 після гри проти Англії "синьо-жовті" проведуть 16 та 19 червня проти Північної Македонії та Мальти відповідно.
На початок