У КП "Київський метрополітен" пояснили, чому під час тривоги працює електричка, а рух метро обмежують

У КП "Київський метрополітен" пояснили, чому під час тривоги працює електричка, а рух метро обмежують

У КП "Київський метрополітен" пояснили, чому під час тривоги працює електричка, а рух метро обмежують
Міст метро у Києві. Міст Метро в Києві. Фото: УНІАН

Під час повітряної тривоги столична електричка продовжує працює, але наземні станції київського метро призупиняють роботу. Керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський в інтерв'ю ТСН пояснив, що це різні підприємства та підпорядковуються різним структурам, тому є різниця у курсуванні транспорту.

За його словами, метрополітен керується документами, виданими міською владою. Київська міська військова адміністрація заборонила курсування поїздів метро на відкритих ділянках та мостах під час повітряної тривоги.

Брагінський додав, що у Києві весь комунальний наземний транспорт під час оголошення повітряної тривоги теж призупиняє курсування, щоб пасажири перейшли у найближче укриття.

Він пояснив, що міська електричка Києва не підпорядковується КП "Київський метрополітен", тому їхня робота різниться.

"Якими правилами користується міська електричка, нам невідомо, вона не підпорядковується місту. Ми чітко виконуємо рішення Ради оборони Києва, яке забороняє рух транспорту під час тривоги. Я вважаю, що це мудре рішення. В одному поїзді метро може перебувати до 1 000 людей і це дуже небезпечно. Не слід забувати, що мости – це найбільш вразливі ділянки, тому вони перекриваються під час тривоги", — сказав Брагінський.

В коментарі Суспільному в "УЗ" пояснили, що кільцева електричка є частиною комплексу "Укрзалізниці" та користується однією колією з пасажирськими вагонами та приватними перевезеннями. У такому разі все має йти за розкладом, щоб не створювалися затори поїздів.

До того ж залізницею перевозяться стратегічно важливі вантажі, які мають прибути вчасно у певні місця.

Як раніше повідомляли в КМДА, під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово. Прохід на станції в комендантську годину дозволений за наявності документа, який посвідчує особу.

Що відомо про роботу кільцевої електрички в Києві

З березня 2022 року курсування поїздів столичної електрички Kyiv City Express забезпечує "Укрзалізниця". Серед переваг цього виду столичного транспорту — електричка не зупиняється під час повітряних тривог у період дії воєнного стану.

З 12 вересня київська кільцева електричка додала вечірні рейси, щоб дати змогу пасажирам вечірніх поїздів легко та безпечно дістатися з вокзалу фактично до будь-якого району Києва перед комендантською годиною.

У жовтні завершилась реконструкція станції міської електрички "Видубичі" в Києві: оновили платформи, підземний перехід, освітлення.

Читайте також

У Києві перейменують 8 станцій кільцевої електрички

На початок