Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності

Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності

Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності
. Тестовий запуск інтерконтинентальної балістичної ракети у Північній Кореї, 18 лютого 2023 року, фото: AP

Сьогодні 20 лютого Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності у напрямку Східного моря.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на дані військових Південної Кореї.

Зазначається, що запуски відбулись о 7:00 та 7:11 ранку з району Сукчон. Ракети пролетіли близько 390 кілометрів і 340 кілометрів відповідно.

У Південній Кореї засудили останні пуски ракет з боку КНДР, назвавши випробування актом "значної провокації", що шкодить миру та стабільності не лише на Корейському півострові, але й у міжнародному співтоваристві.

Як пише Yonhap, запуск відбувся через день після того, як Південна Корея та Сполучені Штати провели спільні повітряні навчання із залученням бомбардувальників B-1B у відповідь на запуски КНДР ракет великої дальності.

Читайте також: У Північній Кореї вперше випустили марку із зображенням дочки Кім Чен Ина

Загальна кількість ракетних випробувань, проведених КНДР у 2022 році, оцінюється як "безпрецендентна". За даними ЗМІ, Північна Корея минулого року випустила близько 70 балістичних ракет, зокрема близько восьми міжконтинентальних.

Водночас відносини між Північною Кореєю та Південною Кореєю стали більш напруженими з того часу, як консервативний уряд президента Південної Кореї Юн-йоля прийшов до влади у травні, обіцяючи більш жорстку позицію щодо північного сусіда.

Читайте також

Південна Корея створить нову ракету для протидії артилерії КНДР

На початок