На окупованій Луганщині зник мобільний зв'язок — Луганська ОВА

На окупованій Луганщині зник мобільний зв'язок — Луганська ОВА

На окупованій Луганщині зник мобільний зв'язок — Луганська ОВА
. Фото: Суспільне Рівне

На частині окупованої території Луганщини зник мобільний зв'язок. Окупаційна адміністрація пояснює це нібито аварією на магістральних лініях.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної військової адміністрації.

"Учора (19 лютого — ред.) окупанти пішли далі, взагалі відключивши у частині регіону мобільний зв'язок. Поки що кажуть про аварію на магістральних лініях. Яка, судячи з територій, де зникло покриття, "сталася" одночасно в декількох місцях. Тепер немає зв’язку не те що з підконтрольною Уряду України територією, а й між сусідніми захопленими містами", — повідомили у пресслужбі.

На початку лютого за розпорядженням окупаційної влади відключили мобільний інтернет. Таким чином окупанти намагаються боротись з рухом опору.

При цьому абонплата у лютому за послуги мобільних операторів не зменшилась.

Що відомо про ситуацію на Луганщині

  • У населених пунктах окупованої Луганщини з січня почались проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом. Жителі міст, що виїхали звідки, розповідали, що із великими труднощами могли зв'язатися з рідними.
  • За даними Луганської ОВА, за розпорядженням окупаційної влади в населених пунктах відключили мобільний інтернет, аби боротись з рухом опору. Крім того, у школах Старобільського району Луганської області вчителі перевіряють гаджети дітей. У такий спосіб дізнаються, чи не має дитина проукраїнську позицію.
  • На окупованій території Луганщини створили "комісії у справах неповнолітніх", які шукають дітей, що вчаться онлайн в українських школах.
  • На Луганщині окупанти продовжують примусову паспортизацію. Тепер за отримання паспорта РФ вони обіцяють пільгову іпотеку, але скористатись нею можна лише на окупованій території.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок