Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
Легка атлетика: чемпіонат Європи у приміщенні
Юлія Левченко виграла чемпіонат України зі стрибків у висоту з особистим рекордом сезону: результати

Юлія Левченко виграла чемпіонат України зі стрибків у висоту з особистим рекордом сезону: результати

Юлія Левченко виграла чемпіонат України зі стрибків у висоту з особистим рекордом сезону: результати
. AP Photo/Ashley Landis

Одразу дві українки виконали норматив на чемпіонат Європи.

Жіночі стрибки у висоту - одна з головних подій чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні. На старт у цьому турнірі заявилися чотири з п'яти найкращих стрибунок України, не приїхала лише Ярослава Магучіх.

Усі інші лідерка збірної - Ірина Геращенко, Юлія Левченко, Катерина Табашник та Юлія Чумаченко - стартували на чемпіонаті України, що проходить у Києві. А загалом на старт вийшли семеро стрибунок у висоту.

Читайте також: Марина Бех-Романчук пропустить чемпіонат Європи в приміщенні і достроково закінчила зимовий сезон: у чому причина

Чумаченко та Табашник розпочали стрибки з висоти на планці 1.79 м. Геращенко та Левченко - приєдналися до них на висоті 1.83 м, які взяли усі четверо з першої спроби.

Планка на висоті 1.87 м - Табашник, Левченко та Геращенко взяли з першої спроби, Чумаченко - з другої. Планка на висоті 1.90 м - усі четверо підкорили з першого стрибка, для Чумаченко - це найкращий результат сезону.

Висоту 1.92 м Катерина, Юлія та Ірина знову взяли з першої спроби, а от Юлія Чумаченко на цій планці припинила виступ.

З першої спроби Левченко та Табашник підкорили висоту 1.94 м - встановили свої нові рекорди сезону. Геращенко несподівано не взяла цю висоту з трьох спроб, закінчивши змагання на третьому місці.

Після цього Левченко та Табашник також з першої спроби взяли висоту 1.96 м - покращили свій ж найкращий результат сезону, встановлений кількома хвилинами раніше. Для них обох - це також виконаний норматив на чемпіонат Європи у приміщенні.

Читайте більше: Виступала на жарознижуючих, показала особистий рекорд за 4 роки. Катерина Табашник "застрибнула" у склад України на Євро

До висоти 1.98 м жодна зі стрибунок не помилялася: і Юля, і Катерина все брали з першої спроби. Але планка на 1.98 м не підкорилася жодній з них. До того ж, Табашник вирішила знятися після другого невдалого стрибка - таким чином, Юлія Левченко стала чемпіонкою України з однаковим результатом.

  • Стрибки у висоту: чемпіонат України у приміщенні
  1. Юлія Левченко - 1.96 м (найкращий результат сезону)
  2. Катерина Табашник - 1.96 м (найкращий результат сезону)
  3. Ірина Геращенко - 1.92 м
  4. Юлія Чумаченко - 1.90 м

Що означають ці результати

  • Юлія Левченко востаннє брала висоту 1.96 метра на Олімпіаді-2020 в Токіо, що відбулася в серпні 2021 року.
  • Катерина Табашник востаннє стрибала з результатом 1.96 метра та вище у зимовому сезоні 2019 року. Тобто 4 роки тому.
  • Юлія Левченко перервала серію з 8 поспіль поразок в очних стартах з Іриною Геращенко. Загалом вони змагалися разом уже 94-й раз - 51:43 на користь Левченко.
  • Тепер одразу у чотирьох українських стрибунок є виконаний норматив на чемпіонат Європи у приміщенні - Ярослави Магучіх, Ірини Геращенко, Юлії Левченко та Катерини Табашник.
На початок