Чотири українки зіграють в основі першого турніру WTA 1000 у 2023 році: хто подолав кваліфікацію

Чотири українки зіграють в основі першого турніру WTA 1000 у 2023 році: хто подолав кваліфікацію

Чотири українки зіграють в основі першого турніру WTA 1000 у 2023 році: хто подолав кваліфікацію
. Даяна Ястремська. Фото: Jimmie48

Україна зберігає максимальне представництво на турнірі перед матчами 1/32 фіналу.

В еміратському Дубаї стартує перший турнір серії WTA 1000 у 2023 році. За підсумками кваліфікації до основної сітки змагань пробилися одразу чотири українські тенісистки.

Дві перші ракетки України, Ангеліна Калініна та Марта Костюк, заявилися безпосередньо до основи турніру. Вони стартують в Дубаї з матчів 1/32 фіналу та вже отримали перших суперниць: на Калініну очікує зустріч з Вєронікою Кудермєтовою, на Костюк - з туркенею Іпек Оз.

Ще дві українки здобули право зіграти на турнірі за підсумками кваліфікації. Четверта ракетка України Даяна Ястремська, що в лютому повернулася до топ-100 світового рейтингу, подолала відбір без жодного програного сету. На шляху до 1/32 фіналу вона здолала італійку Сару Еррані (6:1, 6:3) й американку Лорен Девіс (6:3, 6:3), першу сіяну кваліфікації.

Натомість Катаріна Завацька на старті відбору сенсаційно здолала дев'яту сіяну американку Медісон Бренґл (3:6, 6:1, 6:4), якій поступається майже 200 сходинками у світовому рейтингу. А вже у фінальному раунді залишила поза турніром румунку Стефанію Божику, якій віддала лише три гейми (6:2, 6:1).

Дубай
Катаріна Завацька - сьома ракетка України (277-ме місце в рейтингу WTA). Jimmie48

Перші суперниці Ястремської та Завацької в Дубаї мають визначитися згодом. У турнірній сітці вони посядуть місця, відведені для переможниць кваліфікаційного раунду.

Матчі основної сітки Dubai Duty Free Tennis Championships стартують у неділю, 19 лютого.

Матчі українок на старті турніру WTA 1000 в Дубаї

  • Вєроніка Кудермєтова (10) - Ангеліна Калініна (Україна)
  • Іпек Оз (Туреччина, WC) - Марта Костюк (Україна, WC)
  • Даяна Ястремська (Україна, Q) - не визначено
  • Катаріна Завацька (Україна, Q) - не визначено

Українки в турі WTA: що відомо

  • Ястремська за підсумками попереднього тенісного тижня повернулася до топ-100 світового рейтингу вперше від початку січня. Наразі вона посідає в заліку 99-те місце.
  • На першому Грендслемі сезону - Australian Open 2023 - найкращий результат серед українок показали Костюк, Калініна та Катерина Байндль. Вони дісталися третього кола, після чого зазнали поразок.
  • Експерша ракетка України Еліна Світоліна цього року оголосила про наміри повернутися до виступів у квітні. Тенісистка не проводила офіційних матчів від березня 2022 року через вагітність.
Читайте також: "Стоїть у мене в плані". Еліна Світоліна має намір повернутися до виступів у квітні 2023 року
На початок