Київ наполягає на скасуванні ДПА для учнів випускних класів

Київ наполягає на скасуванні ДПА для учнів випускних класів

Київ наполягає на скасуванні ДПА для учнів випускних класів
. Ілюстративне фото

Київська міська державна адміністрація наполягає, що у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в Києві має право ухвалити рішення про скасування державної підсумкової атестації для учнів 11-х класів.

Виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський повідомив, що у столиці необхідно прийняти додаткові заходи безпеки.

"Ми впевнені, що надання можливості вибору — складати чи не складати ЗНО в цьому році учням 11 класів — це додатковий захід безпеки, який дозволить обмежити контакти з потенційними носіями хвороби. Саме тому столичний Департамент освіти все робить правильно — ми піклуємося про здоров’я наших юних киян та їхніх рідних. У даній ситуації треба спиратись на здоровий глузд, а не амбіції. Ми маємо право ухвалювати таке рішення як місто, в якому діє надзвичайна ситуація. Тому закиди МОН про нібито незаконність не мають підґрунтя", — сказав він.

Таке рішення пов'язане з тим, що у столиці захворіла директорка школи № 197, яка разом зі співробітниками готувала школу до ЗНО. Разом із нею у контакті були всі працівники школи, представники районного управління освіти та три керівники навчальних закладів, які також готуються до ЗНО.

Що відомо

  • Департамент освіти і науки Києва оприлюднив наказ, у якому передбачено звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.
  • Повідомлялося, що таке рішення прийнято на виконання протоколу постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА. Його метою є збереження життя і здоров'я учнів та вчителів і запобігання поширенню коронавірусу.
  • Водночас у наказі уточнюється, що для вступу до вищих навчальних закладів обов'язковим є проходження зовнішнього незалежного оцінювання.
  • У свою чергу МОН заявляє, що наказ департаменту освіти про скасування ДПА для учнів випускних класів є нечинним і не підлягає виконанню.
На початок