Власник кафе в Одесі, в якому виник скандал через прохання обслуговувати українською, прокоментував ситуацію

Власник кафе в Одесі, в якому виник скандал через прохання обслуговувати українською, прокоментував ситуацію

Ексклюзивно
Власник кафе в Одесі, в якому виник скандал через прохання обслуговувати українською, прокоментував ситуацію
Заклад Cafe de Fleur в Одесі . Фото: Суспільне Одеса

Власник закладу в Одесі, в якому виник скандал через прохання обслуговувати українською, прокоментував Суспільному ситуацію, яка склалася. За словами Сергія, який і фігурує на відео, випадок є неоднозначним, а дівчина, на його думку, є професіоналом у "чорному піарі" і ролик навмисно змонтувала так, щоб зробити його винним. Чоловік переконує, що зображене на відео — лише відсоток від реальної картини.

"Те, що її не обслуговували — це брехня. Підійшов мій працівник і почав українською обслуговувати й взагалі ніяких проблем в нього не виникало з українською, але чомусь дівчина якось все це перекрутила, що ніби її вигнали звідси, не захотіли її обслуговувати. Інцидент був просто висмоктаним з пальця і я вважаю, що якось варто покарати цю дівчину за таке", — розповів Суспільному Сергій.

Власник кафе в Одесі, з якого вигнали жінку за прохання обслуговувати українською, прокоментував ситуацію
Власник закладу Сергій. Фото: Суспільне Одеса

Він зазначив, що в момент, коли жінка сиділа в залі, спілкувався з товаришем, а її обслуговував офіціант українською. Однак, за словами Сергія, відвідувачка захотіла, аби обслуговував її саме власник. На що той їй пояснив, що зайнятий і не робитиме цього. Втім жінка продовжувала з ним дискусію.

"Обслуговування — це одне, що стосується закладу — ми обслуговуємо українською, а спілкуватися ми можемо будь-якою мовою: російською, українською, як зручно. .... Я взагалі не збирався з нею спілкуватися, у мене були свої справи, я просто хотів, аби вона від мене відчепилась", — пояснив чоловік.

Власник кафе в Одесі, з якого вигнали жінку за прохання обслуговувати українською, прокоментував ситуацію
Заклад Cafe de Fleur в Одесі. Фото: Суспільне Одеса

Також прокоментував Сергій й інформацію про те, що через інцидент жінку вирішили вигнати з кафе й закрити заклад.

"Ми вже хотіли закривати кафе, коли вони зайшли з подругою. Я вже подумав "ну гаразд, останній клієнт", хай собі сидять. І це відбулося вже в кінці робочого дня. Тому ми вже просили її піти дійсно, коли вже закривали кафе, а не так, як вона сказала, що ми її вигнали й закрили кафе", — додав власник закладу.

Також він розповів, що приходили правоохоронці, чоловік їм все пояснив, показав відео з камери спостереження, але чи порушили щодо цього справу — не знає. Втім, свою правоту чоловік буде доводити й надалі.

Що відомо

Днями у соцмережах почали ширитися відео, на якому в закладі Cafe de Fleur в Одесі жінку вигнали через прохання обслуговувати українською. Представниця Уповноваженого із захисту державної мови по півдню Ярослава Вітко-Присяжнюк повідомила, що щодо власника вживатимуть заходів.

На відео власник кафе говорить, що не буде говорити українською із клієнткою, адже він погано говорить українською, а потім просить покинути заклад, бо це приватна власність. Після того, він говорить клієнтці, що заклад закривається і просить її вийти.

Жінка, яку вигнали із закладу та яка поширила це відео, — голова відділу захисту та опанування мови громадської організації "Робимо Вам Нерви", повідомили Суспільному в ГО. Зауваження закладу вона робила від імені цієї організації.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок