У Чернівцях онкоцентр отримав пристрій віртуальної присутності лікаря біля пацієнта. Як він працює

У Чернівцях онкоцентр отримав пристрій віртуальної присутності лікаря біля пацієнта. Як він працює

У Чернівцях онкоцентр отримав пристрій віртуальної присутності лікаря біля пацієнта. Як він працює
. Facebook/ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр»

Буковинський клінічний онкологічний центр отримав пристрій віртуальної присутності лікаря біля пацієнта. Завдяки йому онкологи з Європи та США можуть долучатись до консультацій щодо пацієнтів для встановлення діагнозу чи корекції лікування.

Про це у коментарі Суспільному сказав генеральний директор центру Ігор Малишевський.

Онкоцентр отримав робот TelaDoc Lite та увійшов у мережу медичних онлайн-консультацій TelaDoc Health. Обладнання надали як гуманітарну допомогу.

"Тепер пацієнти, перебуваючи у нашому закладі, зможуть чути альтернативну думку провідних фахівців світу. Раніше, щоб отримати таку консультацію, пацієнти мали їхати закордон", — каже Малишевський.

Також через пристрій можна допомогати при діагностиці та виборі тактики лікування складних випадків. Зокрема, консультації щодо дообстеження, виду операцій, виду лікування, хіміотерапії, променевої терапії та хірургії.

Робот також дає змогу вмикатись онлайн під час складних оперативних втручань.

Наразі в онкоцентрі триває навчання техніків. Щоб користуватись апаратом, вони мають скласти іспит та отримати сертифікат.

Що відомо

  • Загалом у 2022 році в Україну передали 21 робот TelaDoc як гуманітарну допомогу.
  • Система Teledoc Health — телемедичний проєкт, що надає можливості віртуальної допомоги. Система пройшла успішне випробування в Україні.
  • Телемедицина – напрям медицини, що передбачає надання допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку, телекомунікацій і комп’ютерних технологій.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок