У Ніжині вимкнули з ефіру місцевий телеканал через 11 тисяч гривень боргу

У Ніжині вимкнули з ефіру місцевий телеканал через 11 тисяч гривень боргу

У Ніжині вимкнули з ефіру місцевий телеканал через 11 тисяч гривень боргу
. NizhynTB

У Ніжині чернігівська філія концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення припинила мовлення місцевого комунального каналу «Ніжинське телебачення». Про це Суспільному сказав директор чернігівської філії концерну радіозв’язку радіо та телебачення Сергій Ковальов.

Причина – борги перед концерном за квітень і травень.

Загальна сума – 11 тисяч гривень. Зі слів завідувача відділом новин ДКП ТРК «Ніжинське телебачення» Сергія Ковальова (має таке ж ім’я і прізвище, як і директор чернігівської філії концерну РРТ, - ред..), борг виник через нестачу грошей в міському бюджеті.

«Бюджет міста не виконаний так, як це повинно бути. Він виконаний всього на 3,5%. Тому додаткові кошти не виділялися, а тільки був розподіл. Ми не потрапили в цей перелік», - сказав Сергій Ковальов.

Зі слів завідувача відділом новин, підприємство має і інші значні борги перед іншими установами, які «тягнуться» з 2012 року. Але на відключення вплинув саме борг перед концерном.

До відключення ДКП ТРК «Ніжинське телебачення» мовило 4 години 10 хвилин на добу в аналозі. Цифрової ліцензії не мали і залишалися єдиним телеканалом області, який виходив в аналозі.

«Мене, як представника національної ради, не влаштовує, що у Ніжині немає мовника. І я буду і далі слідкувати за ситуацією, при тому, що ліцензія є», - сказала представниця національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

Як каже Сергій Ковальов, питання погашення боргів і відновлення мовлення вирішуватиметься на наступному тижні.

«Заступник міського голови спілкувався з директором чернігівської філії. Вони обговорювали це питання. На наступний тиждень запланована комісія. І за 10 днів має відбутись сесія», - сказав завідувач відділом новин ДКП ТРК «Ніжинське телебачення».

Ми намагалися отримати коментар від Ніжинської міської ради. Речниця Катерина Симоненко сказала, що коментарів поки що не даватимуть.

Читайте також - Скоротять більше 130 працівників - санаторій «Пролісок» призупиняє роботу через недофінансування

На початок