Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк звільнився "за власним бажанням"

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк звільнився "за власним бажанням"

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк звільнився "за власним бажанням"
.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера Михайло Черняк звільнився сам — каже, це було його власне рішення.

Розпорядження голови обладміністрації від 4 червня з'явилося на сайті Харківської ОДА 5 червня.

"Звільнити Черняка Михайла Євгеновича з посади заступника голови Харківської обласної державної адміністрації 04 червня 2020 року у зв’язку з припиненням повноважень... Підстава: заява Михайла Черняка", — йдеться у документі.

У Харкові звільнили заступника голови облдержадміністрації

До повноважень Черняка входили питання в галузях охорони здоров'я, соціальної політики.

У коментарі Суспільному 5 червня він розповів, що його відставка не пов’язана проблемами в обласній інфекційній лікарні та перевірками медзакладу.

"Я не бачив результатів перевірки", — також сказав Черняк.

Ексзаступник голови ОДА зазначив, що під час прийняття рішення про звільнення впливу з боку керівництва обладміністрації на нього не було.

Що відомо

  • Михайло Черняк обіймав посаду заступника голови ОДА з 13 серпня 2015 року. Він працював в ОДА за керівництва попередніх голів — Юлії Світличної та Ігоря Райніна.
  • Навесні Михайло Черняк певний час очолював штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаною із СOVID, на Харківщині. У березні, коли Черняк захворів на пневмонію, штаб очолив інший заступник голови ОДА — Тарас Пастух. Черняка перевіряли на коронавірус, але інфекцію, за його словами, не підтвердили.
  • Директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов розповідав, що повідомляв про проблеми у медзакладі до обладміністрації — Департаменту охорони здоров'я, профільному заступнику Михайлу Черняку.
  • 30 травня Кучер відвідав обласну інфекційну лікарню і повідомив, що "зробив висновки". Які саме, не уточнював.
  • 18 травня з посади пішов керівник апарату Харківської ОДА. На початку квітня звільнився перший заступник Кучера Віталій Погосян, який працював на посаді з 23 січня.

На початок