Полтавського блогера Дениса Корнєєва взяли під варту

Полтавського блогера Дениса Корнєєва взяли під варту

Полтавського блогера Дениса Корнєєва взяли під варту
. Фото: Суспільне Полтава

16 лютого в Октябрському райсуді Полтави призначили запобіжний захід для блогера Дениса Корнєєва, якого підозрюють у закликах до повалення конституційного ладу та до зміни меж України. Про це повідомляє кореспондент Суспільного із судової зали.

Денис
Суд над полтавським блогером. Фото: Суспільне Полтава

Зранку 16 лютого у суд підозрюваний не з’явився через погіршення стану здоров’я, тож Лариса Гольник ухвалила рішення про примусовий привід полтавця. Засідання розпочали близько 14:30.

Денис
Суддя Лариса Гольник. Фото: Суспільне Полтава

Приблизно за годину суддя Лариса Гольник призначила міру запобіжного заходу 30-річному Денису Корнєєву. Він буде під вартою щонайменше два місяці без права внесення застави. Про це клопотали прокурор Микола Верблюд та слідчий СБУ Вадим Горбовський, аргументуючи тим, що підозрюваний може виїхати з України, бо у соціальних мережах розповідав про перетин кордону для уникнення мобілізації. Адвокат Дмитро Волков просив призначати Корнєєву запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання через стан здоров'я.

Денис
Дениса Корнєєва взяли під варту. Фото: Суспільне Полтава

Сам Денис Корнєєв на засіданні сказав, що хвилюється за долю країни і займається благодійністю, а також готовий стати на захист держави. Своєї вини не визнає.

Що відомо

  • Підозру полтавцеві Денису Корнєєву вручили 10 лютого. За даними правоохоронців, він публічно закликав до захоплення державної влади в Україні та фізичної розправи над вищим військово-політичним керівництвом.
  • За словами речниці СБУ на Полтавщині Інни Усової, полтавцеві повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Найбільша санкція – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років із конфіскацією майна або без такої.
  • Денис Корнєєв народився 12 червня 1992-го року у Полтаві. Навчався в місцевій школі та аграрній академії, був членом Студентської ради обласного центру. Із 2010-го рік стажувався у відділі у справах сім’ї та молоді міської ради, згодом був помічником-консультантом депутата. Також працював у міському будинку культури. Таку інформацію він написав у автобіографії, яку подавав для участі в конкурсі на посаду директора будинку культури.
  • 2020-го року Денис Корнєєв балотувався у депутати до Полтавської міської ради від політичної партії "За майбутнє", йдеться на сайті руху "Чесно".
  • У грудні 2021-го року Денис Корнєєв у Полтаві збирав людей в одному з місцевих супермаркетів на акцію проти маскового режиму під час пандемії коронавірусу. Також виступав проти вакцинації, зокрема, з іншими людьми перекривав дорогу.
На початок