Понад 90% закладів освіти на Київщині працюють офлайн

Понад 90% закладів освіти на Київщині працюють офлайн

Понад 90% закладів освіти на Київщині працюють офлайн
. Фото (ілюстативне): Суспільне

У Київській області 94% закладів загальної середньої освіти працюють в очному та змішаному форматах. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації із посиланням на заступницю голови КОВА Жанну Осипенко.

"Школи вдалося вивести на ці формати навчання завдяки облаштуванню укриттів у них або забезпеченню сховищ у пішій доступності до закладів. В режимі офлайн працюють 585 закладів загальної середньої освіти області",— каже Осипенко.

За її словами, дистанційно навчаються 53 заклади освіти. Зокрема 7 шкіл у Білоцерківському районі, по 2 у Бориспільському, Броварському та Фастівському районах, 16 — у Бучанському районі, 9 — у Вишгородському та 15 — в Обухівському.

Зазначається, що по одному закладу працюють у змішаному форматі у Фастівському та Вишгородському районах.

Наразі ще тривають роботи з облаштування укриттів у школах, аби перевести якомога більше закладів в офлайн формат,— підсумували в КОВА.

Що відомо про укриття у навчальних закладах Київщини

Протягом тижня 11 дитячих садочків відновили роботу в очному форматі. Заклади мають можливість працювати офлайн, оскільки там завершили дооблаштування укриттів.

На початку 2023 року тодішній очільник КОВА перевірив стан укриттів у Фастівському районі. Він також доручив представникам місцевої влади якнайшвидше відкрити ті садочки, що закриті через відсутність укриттів та облаштувати їх.

У грудні минулого року повідомлялося, що у Київській області сховища є в 895 школах і садочках. Там діти навчаються офлайн або у змішаному форматі.

Станом на початок вересня у Київській області відновили роботу 675 закладів дошкільної освіти. З них 602 заклади комунальної та 73 – приватної форм власності. Працюють в очному, змішаному форматах та дистанційно.

Читайте також

На Київщині облаштували понад тисячу укриттів у навчальних закладах

Завершилось опитування про перейменування станцій міської електрички. Які назви обрали кияни

Актор "Гри престолів" приїхав до Києва

На початок