Ситуація у Горобівці на Сумщині складна - епідеміолог

Ситуація у Горобівці на Сумщині складна - епідеміолог

Ситуація у Горобівці на Сумщині складна - епідеміолог
. google.maps Фото: Миколи Зарка

У селі Горобівка Білопільського району стався сплеск захворюваності на коронавірус. За тиждень там виявили 13 людей з інфекцією. З них дев'ять - за останню добу. Про це 5 червня повідомив директор обласного лабораторного центру Володимир Збаражський.

Епідеміологи пропонують закрити село на карантин і ввести протиепідемічні заходи. Які це будуть заходи, вирішить комісія з ТЕБ та НС, яка збереться після обіду 5 червня.

"Ми обстежили за ці три доби 58 людей Горобівки. На сьогодні з ранку (5 червня. - ред) привезено близько 30 зразків з цього села. Ми направили зараз подання на комісію ТЕБ та НС Білопільського району, де чітко ми сказали, що в селі потрібно вводити карантин", - сказав Збаражський.

Серед тих, у кого виявили коронавірус - одна дитина. Уперше COVID-19 тут виявили 29 травня у жінки, яка займалася торгівлею, сказав епідеміолог. За його словами, вона відмовилася від госпіталізації та перебуває на самоізоляції. З коронавірусом також члени її родини.

Що відомо

  • На 5 червня в області усього за період епідемії зареєстрували коронавірус у 188 людей, з них 155 - одужали, 4 - померли. За добу виявили 11 нових хворих.
  • На ранок 5 червня в Україні зареєстрували 25 964 випадки коронавірусної інфекції, з них 553 - за останню добу. Також за добу в Україні померли 15 людей з коронавірусом, 330 осіб одужали, 103 особи госпіталізували.
  • Кабінет міністрів запровадив в Україні з 22 травня до 22 червня так званий адаптивний карантин. Також з 22 травня розпочався другий етап пом'якшення обмежень.
  • 1 червня стартував третій етап послаблення карантину. У Кабінеті міністрів заявили, що Київ і ще п'ять областей України які не готові до чергового етапу послаблення карантинних обмежень.
На початок