Кіноконцертна зала, залізничне полотно, морпорт. Війська РФ продовжують обстрілювати Херсон

Кіноконцертна зала, залізничне полотно, морпорт. Війська РФ продовжують обстрілювати Херсон

Ексклюзивно
Кіноконцертна зала, залізничне полотно, морпорт. Війська РФ продовжують обстрілювати Херсон
. Херсон, пошкоджений обстрілами РФ будинок у місті, 13 лютого 2023р. Фото: Суспільне Херсон

Російські війська продовжують обстрілювати Херсон. Снаряди РФ влучили в кіноконцертну залу "Ювілейний", морський порт та пошкодили залізничне полотно. Також пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські та виробничі підприємства.

Херсонка Галина проживає у мікрорайоні Житлоселище. Жінка каже, що о третій ночі почався сильний обстріл міста. Вона почула п'ять вибухів. Після першого — відчула як посипалось скло.

Кіноконцертна зала, залізне полотно, морпорт. Війська РФ продовжують обстрілювати Херсон
Херсон, вирва від снарядів РФ поблизу гаражів, 13 лютого 2023р. Фото: Суспільне Херсон

Як розповів херсонець Олександр, з вечора було неспокійно і в одному з прибережних районів Херсона. Хоча до щоденних обстрілів тут звикли.

"Сильно влучили, вікна почали дзвеніти та повилітали. Це було три тижні тому, коли влучили у сусідні будинки. Тоді один снаряд впав в землю, а другий в будинок", — розповідає Олександр.

Через російські обстріли пошкоджень зазнала кіноконцертна зала "Ювілейний". Біля неї херсонець Сергій прибирає брухт після обстрілу.

"Росіяни стріляють в мирних людей. Я без зброї, жінка без зброї, ми ходимо прибираємо після них. Що мені сказати — отакий "руський мир", що маємо, то маємо", — говорить херсонець.

Кіноконцертна зала, залізне полотно, морпорт. Війська РФ продовжують обстрілювати Херсон
Херсон, пошкоджена обстрілами РФ будівля ККЗ Ювілений ,13 лютого 2023р. Фото: Суспільне Херсон

Херсонець Олександр Лісевський ходить через центр міста щодня. Чоловік каже, що російські снаряди пошкодили багато чого — паркани в парку, садочки, будинки і дороги.

"Ви думаєте вони по кіноконцертній залі стріляли? І по воді стріляють, я якось був на рибалці і бачив — здається аби куди-небудь. Вище їх заржавіла зброя влучає куди попало, там не спрацювала, там застрягла і залишилася", — розповідає чоловік.

Кіноконцертна зала, залізне полотно, морпорт. Війська РФ продовжують обстрілювати Херсон
Херсон, вирва від російського снаряду поблизу багатоповерхівки, 13 лютого 2023р. Фото: Суспільне Херсон

За словами голови пресофісу ХОВА Толоконнікова, минулої доби, 12 лютого, від російських обстрілів пошкоджена територія облдержадміністрації. Там повилітали вікна, вибуховою хвилею зачепило і суд.

Російські снаряди влучили і в залізничне полотно. Тепер потяги, що направлялися до Херсона, їдуть до Миколаєва. Звідти людей на автобусах доправляють до міста. Через обстріли уже сьогодні в Херсоні загинула одна людина, говорить Олександр Толоконніков.

"В ніч на 13 лютого, армія РФ влучила у складські приміщення одного з виробничих підприємств. Загинув охоронник", — розказав голова пресофісу ОВА Толоконніков.

Що відомо

  • За добу 12 лютого російські війська з РСЗВ, мінометів, танків 42 рази обстріляли територію Херсонщини. Також завдали ракетний удар.
  • Зранку, 12 лютого російські війська завдали удару по будівлі ОВА у Херсоні. Загиблих та поранених немає.
  • Російські війська ввечері 12 лютого обстріляли кіноконцертну залу "Ювілейний". Снаряд влучив у фасад будівлі, пошкоджене оздоблення з алюмінієвих панелей.
  • 13 лютого, внаслідок обстрілів загинув працівник одного з херсонських підприємств. Чоловіка дістали з-під завалів пошкодженої виробничої бази, лікарі констатували смерть.
  • Ввечері 13 лютого російські війська обстріляли село Інгулець на Херсонщині. Снаряди влучили у будинки. Одна людина загинула, одна — поранена.

Читайте також

Кінцева станція — Миколаїв. Поїзд Київ-Херсон тимчасово змінює рух

355 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок