Олександр Гвоздик повернувся у ринг і здобув перемогу у першому бою за три з половиною роки

Олександр Гвоздик повернувся у ринг і здобув перемогу у першому бою за три з половиною роки

Олександр Гвоздик повернувся у ринг і здобув перемогу у першому бою за три з половиною роки
Олександр Гвоздик. AP Photos

Як це сталося.

Український боксер Олександр Гвоздик здійснив своє повернення у ринг після 3-річної перерви. Сталося це у межах вечору боксу, який відбувся у Каліфорнії.

Гвоздик закінчив кар'єру у жовтні 2019 року після поразки в об'єднавчому бою за титули WBC та IBF проти росіянина Артура Бєтєрбієва. Ця поразка стала для нього першою у кар'єрі.

Ще у 2020-му український боксер натякав на своє повернення у ринг. А у лютому 2023 року все ж його здійснив - за три з половиною роки після поразки Бєтєрбієву.

Як Олександр Гвоздик повернувся у бокс?

Повернення 35-річного Гвоздика у ринг було анонсовано 7 лютого. Український боксер потрапив до карду вечора, який відбувся в американському місті Помона у ніч на 12 лютого. Першим суперником ексчемпіона світу у напівважкій вазі після повернення мав бути аргентинець Хорхе Міранда, проте за два дні перед боєм суперник змінився - ним став мексиканець Жозуе Обандо (20-34-2, 15 КО).

Читайте також: Олександр Гвоздик проведе перший бій за понад три роки: коли та з ким битиметься українець

Повернення Гвоздика у ринг виявилося переможним. У 6-раундовому поєдинку він здобув перемогу над мексиканським боксером.

Закінчити бій достроково українцю не вдалося. Обидва боксери пройшли дистанцію у шість раундів, тож переможця визначали судді. Вони одностайно віддали перемогу Гвоздику з однаковим рахунком 60:54.

  • Олександр Гвоздик (17-1, 14 КО) - Жозуе Обандо (20-34-2, 15 КО)

Результат бою: перемога Гвоздика одностайним рішенням судді - 60:54, 60:54, 60:54

Що означає перемога Олександра Гвоздика?

  • 18-а перемога Гвоздика у кар'єрі. Востаннє український боксер перемагав ще у березні 2019 року, коли нокаутував француза Дуду Нгумбу у 5-раунді.
  • Уперше з березня 2018 року Гвоздик переміг рішенням суддів. У березні 2018-го він пройшов усі 12 раундів у титульному поєдинку проти француза Мехді Амара.

Хто такий Олександр Гвоздик

  • 35-річний український боксер з Харкова.
  • Бронзовий призер Олімпійських ігор-2012 у Лондоні у ваговій категорії до 81 кг.
  • Гвоздик - ексчемпіон світу в напівважкій вазі за версією WBC. Єдиної поразки у 18 професійних поєдинках зазнав у жовтні 2019 року, програвши росіянину Артуру Бєтєрбієву.
На початок