У Генічеському районі військові РФ заселились в будинок колишнього в'язня Кремля — Чубаров

У Генічеському районі військові РФ заселились в будинок колишнього в'язня Кремля — Чубаров

У Генічеському районі військові РФ заселились в будинок колишнього в'язня Кремля — Чубаров
. Ілюстративне фото: Головне управління розвідки МО України/Telegram

У Новоолексіївці Генічеського району російські окупанти провели повторні рейди, щоб виявити порожні домівки для заселення. Насамперед їх цікавлять будинки проукраїнських жителів, які евакуювались. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"Так, російські окупанти в Новоолексіївці зламали двері та заселились будинок сім'ї Едема та Гульнари Бекірових: Едем – колишній в'язень Кремля, Гульнара – член Меджлісу кримськотатарського народу. Сім'я Бекірових раніше була евакуйована з окупованої Новоолексіївки", – пише Чубаров

Також, він повідомляє про те, що з окупованих районів Херсонщини надходить інформація про масові катування, переслідування та мародерство. За його словами, російські окупанти вимагають від жителів заяви на отримання російських паспортів. До тих, хто відмовляється застосовують фізичну силу і змушують переписати власність: будинок, автомобіль, після чого депортують з окупованої території.

Що відомо

  • На Херсонщині, у Залізному Порту, російські окупанти проводять паспортизацію місцевого населення. Тим людям, які погодяться отримати громадянство РФ, обіцяють грошову винагороду.
  • У Великій Олександрівці правоохоронці ексгумували тіла двох чоловіків, яких під час окупації розстріляли російські військові. Триває досудове розслідування за фактом воєнного злочину.

Читайте також

В Одесі попрощались з військовослужбовцем ЗСУ з Херсонщини Асаном Сайдаметовим

Російські військові відкрили шлюзи на Каховській ГЕС: знімки з космосу

353 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок