Через пункт "Красноїльськ" на Буковині оформили майже 10 тисяч порожніх вантажівок

Через пункт "Красноїльськ" на Буковині оформили майже 10 тисяч порожніх вантажівок

Через пункт "Красноїльськ" на Буковині оформили майже 10 тисяч порожніх вантажівок
. Пункт пропуску "Красноїльськ". Фото: Facebook/Чернівецька обласна рада

У Чернівецькій області через пункт пропуску "Красноїльськ" за три місяці оформили 9 500 порожніх вантажівок. Це частково розвантажило єдиний в області повноцінний вантажний пункт пропуску "Порубне".

Про це на брифінгу 10 лютого повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Загалом на пункті "Красноїльськ" оформили приблизно 21 тисячу авто. Технічна спроможність пункту пропуску — 500 машин на добу. Після завершення ремонту з румунського боку, пункт запрацює як повноцінний вантажний термінал, розповідав раніше Суспільному старший офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону, майор Костянтин Ліснік.

10 лютого в області відрили КПП "Дяківці". Наразі він працює для пішоходів, легкових авто та автобусів. Приблизно за місяць через нього також зможуть пропускати порожні вантажівки, каже Запаранюк.

"Через Чернівецьку область до румунського порту Констанца — найближчий логістичний шлях з центру і півдня України. Тому регіон стратегічний", — каже він.

Раніше Суспільне у відео показувало, що водії кажуть про роботу пунктів "Красноїльськ" і "Порубне":

Що відомо

  • 10 листопада 2022 року на кордоні з Румунією відкрили пункт пропуску "Красноїльськ". Це довгобуд, який зводили вісім років. "Красноїльськ" став першим з 1998 року пунктом пропуску, збудованим з нуля, повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
  • 10 лютого 2023 року на Буковині відкрили пункт пропуску "Дяківці" на кордоні з Румунією. Будівництво двох пунктів пропуску фінансували з держбюджету та за гроші від Євросоюзу.

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

На початок