Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Юлія Джима - у топ-30 жіночого спринту на чемпіонаті світу з біатлону: результат гонки

Юлія Джима - у топ-30 жіночого спринту на чемпіонаті світу з біатлону: результат гонки

Юлія Джима - у топ-30 жіночого спринту на чемпіонаті світу з біатлону: результат гонки
. Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Як пройшла гонка.

Другим стартом чемпіонату світу з біатлону став жіночий спринт. На старт вийшли 96 біатлоністок, серед них і чотири українки.

На спринтерську гонку збірна України виставила склад Анастасії Меркушиної, Юлії Джими, Олени Білосюк та Дар'ї Блашко. Першою з українок спринт розпочинала Меркушина, ближче до заключних стартових номерів пробігти її мала Блашко, для якої це була перша гонка за місяць.

Анастасія Меркушина не змогла подолати гонку без хиб. Вже на першій стрільбі українська біатлоністка заробила два кола штрафу, втративши шанси на високі позиції. І хоча на "стійці" закрила всі п'ять мішеней, потрапити до топ-30 не змогла.

Найкращі шанси на боротьбу за топ-6 мала Юлія Джима. Першу стрільбу лідерка збірної України пройшла чисто, вийшовши з вогневого рубежу 16-ю з відставанням у 22.5 секунди від лідерки. Однак хибою на "стійці" Джима позбавила себе шансів навіть на топ-20 - 29-е місце.

Схожий результат на вогневих рубежах показала й Олена Білосюк, припустившись хиби на "стійці". Однак, на відміну від Джими, 36-річна біатлоністка показала гірший хід на дистанції, а тому не потрапила у топ-40, випередивши Меркушину на одну позицію.

Єдиною з українок всі 10 мішеней закрила Дар'я Блашко. Однак через невисокий рівень швидкості біатлоністка показала й найгірший результат серед усіх представниць України і навіть не відібралася до гонки переслідування.

Щодо самої боротьби за "золото", то вона мала напружений характер. Лише після першої стрільби змінилося п'ять лідерок: Пауліна Батовська-Фіалкова, Ліза Віттоцці, Деніз Геррманн-Вік, Ганна Еберг та Інгрід Ландмарк Тандреволл по черзі випереджали одна одну після першої стрільби.

Ключовим моментом гонки стала "стійка", її вдалося чисто подолати лише Геррманн-Вік та Еберг. Перевага шведки над німкенею складала майже 9.5 секунд.

Проте на останньому колі Еберг втратила всю перевагу над Геррманн-Вік. У підсумку вона програла німкені "золото", відставши від неї на 2.2 секунди. Топ-3 замкнула інша шведка - Лінн Перссон, яка стартувала у другій групі біатлоністок.

До гонки переслідування відібралися три українки. Дар'я Блашко, навіть попри чисту стрільбу, фінішувала за межами топ-70.

Чемпіонат світу з біатлону. Спринт, жінки

  1. Деніз Геррманн-Вік (Німеччина, 0+0) +21:19.7
  2. Ганна Еберг (Швеція, 0+0) +2.2
  3. Лінн Перссон (Швеція, 0+0) +26.2
  4. Марте Олсбю Ройзеланн (Норвегія, 1+0) +31.3
  5. Ліза Віттоцці (Італія, 0+1) +45.8
  6. Маркета Давідова (Чехія, 0+0) +50.5

...

  • 29. Юлія Джима (Україна, 0+1) +1:40.3
  • 43. Олена Білосюк (Україна, 0+1) +2:15.3
  • 44. Анастасія Меркушина (Україна, 2+0) +2:17.4
  • 84. Дар'я Блашко (Україна, 0+0) +4:00.7
На початок