"Герої без зброї". На благодійному заході збиратимуть на тепловізори для рятувальників Херсона

"Герої без зброї". На благодійному заході збиратимуть на тепловізори для рятувальників Херсона

"Герої без зброї". На благодійному заході збиратимуть на тепловізори для рятувальників Херсона
. Ілюстративне фото: УНІАН

Благодійний захід "Герої зброї" на підтримку рятувальників Херсона планують провести у 10 містах України. Під час заходів будуть збирати кошти на закупівлю тепловізорів для кожної з пожежних частин деокупованого міста.

Про це Суспільному розповіла ініціаторка заходу Альона Мовчан.

За її словами, заходи планують провести у Миколаєві, Одесі, Кривому Розі, Києві, Кропивницькому, Черкасах, Кременчуці, Білій Церкві, Житомирі та Вінниці.

"Коли Херсон був в окупації, та перед звільненням, російській війська вивезли усе пожежно-рятувальне обладнання. Благодійні організації підтримують вогнеборців, проте для їхньої роботи потрібно ще чимало. Зокрема, тепловізори, які необхідні для виявлення осередку пожежі у важкодоступних місцях. Ми плануємо зібрати на три телевізійні інфрачервоні камери по одній на кожну з пожежних частин міста", — каже Альона Мовчан.

Перше місто, де проведуть благодійний захід 15 лютого, буде Миколаїв. Вечір відбудеться в театрі академічного художнього драматичного театру.

"Я буду читати власні вірші, а мій чоловік, херсонський вогнеборець Віктор Ревенко, буде акомпанувати мені на акустичній гітарі. По завершенню, підрахуємо скільки зібрали, а результати опублікуємо у соціальних мережах", — говорить ініціаторка заходу.

Як розповіла херсонка, оголошувати онлайн збір не хотіли, адже зараз багато шахраїв. Також дівчина вважає, що гроші треба заробити, тому разом з чоловіком створили програму і таким чином збиратимуть допомогу.

"Є велике бажання допомагати херсонцям, а особливо тим, хто попри окупацію з березня місяця, продовжували працювати під українським прапором та виконували свою роботу. Зберемо на один тепловізор — відразу його замовимо і передамо в ДСНС. У планах зібрати на три тепловізори, для кожної пожежної частини Херсона. Ми не громадська організація, не діячі, не активісти, ми прості люди, які хочуть зробити корисну справу у надскладний час", — розповіла Альона Мовчан.

Читайте також

Сили оборони знищили склад боєприпасів, техніку, човни та блокпост РФ на тимчасово окупованій Херсонщині

354 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок