Іванофранківці можуть отримати до 90 тис. грн для реалізації своїх проєктів

Іванофранківці можуть отримати до 90 тис. грн для реалізації своїх проєктів

Іванофранківці можуть отримати до 90 тис. грн для реалізації своїх проєктів
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківську засновники програми "Ґранти Теплого Міста" збільшили співфінансування для учасників нового сезону. В попередні роки максимальна сума становила 20 тис. грн, зараз вона зросла до 90 тис. грн. Загальний бюджет програми складає 420 тис. грн. Про це Суспільному розповів координатор програми Андрій Левицький.

З його слів, команди, які не мають досвіду реалізації проєктів, можуть отримати до 20 тис. грн. Прийом заявок для участі в новій ґрантовій хвилі стартує 10 лютого та триватиме до 10 березня.

"Цього року основні напрями — це облаштування міського простору, сучасне мистецтво, прогресивна освіта та розвиток прогресивного підприємництва. Команди, які будуть подаватися, мають обов’язково мати досвід у громадському секторі та у волонтерстві. Це — досить вагомий аспект. Також важливо, щоб команда мала можливість або співфінансувати, або зробити свій внесок — 10% від загальної суми", — каже Андрій Левицький.

Іванофранківці можуть отримати до 90 тис. грн для реалізації своїх проєктів
Фото: "Тепле місто"

Координатор програми "Ґранти Теплого Міста" розповідає: цьогоріч до ґрантового сезону планують залучати школярів та студентів. Для цього створили безкоштовну школу "Змінотворець". Після її закінчення молодь зможе подати заявку для участі в програмі та отримати до 10 тис. грн для реалізації своєї ідеї.

Окрім того, менторську школу створили для громадських організації, а також для людей, які не мають досвіду в написанні проєктів.

"Ми пропонуємо школи, в яких ви можете не тільки навчитися писати заявку, а також, як реалізовувати проєкти, тобто основи проєктного менеджменту. Важливо в школу приходити з ідеєю. А ми вже її опрацюємо та допрацюємо", — каже Андрій Левицький.

Керівниця платформи "Тепле Місто" Росана Тужанська розповідає, всі програми — безкоштовні.

"Вони відбуваються на конкурсній основі. Апліканти подають свої проєкти або залишають заявки. Незалежна комісія їх відбирає і ми формуємо групи", — каже Росана Тужанська

Впродовж п'яти років програма "Малі ґранти Теплого Міста" підтримала приблизно 100 громадських ініціатив на суму понад 1 млн грн.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок