Відключення електропостачання: як налаштувала роботу фармацевтична компанія у Черкасах

Відключення електропостачання: як налаштувала роботу фармацевтична компанія у Черкасах

Відключення електропостачання: як налаштувала роботу фармацевтична компанія у Черкасах
. Суспільне Черкаси

Справляються з роботою попри дефіцит електроенергії — так нині працює одна із черкаських фармацевтичних компаній. Вдалося знайти компроміси як із владою, так і домовитися з працівниками, розповів Суспільному її виконавчий директор Володимир Шевчук.

Щодня у компанії виробляють сотні важливої для порятунку життя продукції. Та через обстріли українських територій і часткове відключення електроенергії таке виробництво могло б бути під загрозою. Втім, тут знайшли вихід, зазначив головний технолог Олександр Баранник:

"Ми були змушені перейти у такий графік роботи, щоб він був менш енергозатратним. Деякі процеси ми перевели на ручний режим. Мається на увазі некритичні процеси".

юрія фарм
Суспільне Черкаси

До повномасштабного вторгнення підприємство працювало цілодобово. Більшість процесів відбувалися в денний час. Нині ж енергомістку роботу перенесли на ніч, розповів виконавчий директор підприємства Володимир Шевчук:

"Ми працюємо тоді, коли є вільна енергія, тобто вночі. Коли є достатні можливості. І таким чином ми спромоглися зняти пікові навантаження".

Працівників, яких перевели на нічні зміни, заохотили підвищенням заробітної плати. І з завданнями міністерств впоралися повністю, зазначив пан Володимир:

"Ми забезпечуємо здоров'я нації. Є фактори травмування військового характеру і вони потребують втручання, яке супроводжується лікарськими засобами".

юрія фарм
Суспільне Черкаси

За словами керівника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, нині в області пів сотні підприємств, які мають зважати на використання електроенергії:

"Ми маємо визначатися, в якому режимі працюватиме підприємство, аби воно утримувалося у дохідній частині бюджету. Це підприємство — приклад того, як в таких непростих умовах утриматися у своєму сегменті й утримати відповідну кількість робочої сили".

юрія фарм
Суспільне Черкаси

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок