Як отримати "Картку черкасця": черга розписана до травня

Як отримати "Картку черкасця": черга розписана до травня

Як отримати "Картку черкасця": черга розписана до травня
. Суспільне Черкаси

Понад 2,5 тисячі карток містянина видали черкасцям, розповів Суспільному міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Цією карткою можна розрахуватися в громадському транспорті. Також власники матимуть знижки у деяких торгових мережах, аптеках та закладах громадського харчування.

Черкаска Наталія Калмикова про картку містянина дізналася з новин. Для того, аби отримати, попередньо стала в чергу.

"Я користуюсь інтернетом, тож прочитала все, що потрібно. Я прийшла, записалася і отримала її. Поки буду її використовувати, коли їздитиму у тролейбусі, а там побачу, що буде".

картка черкасця
Наталія Калмикова отримує "Картку черкасця". Суспільне Черкаси

Тетяна Вікторівна прийшла до міськради за рекомендацією подруги:

"Ми пенсіонери, тож нам усе потрібно. Тобто приймаємо будь-яку допомогу, у тому числі знижки в аптеках".

Після отримання картки, черкасці можуть користуватися нею як проїзним документом, та як банківською карткою, розповіла касирка банку, який є партнером впровадження проєкту, Олеся Зброжек:

"Для власників таких карток будуть переваги: до 5% кешбеку в аптеках та магазинах, безоплатне обслуговування, поповнення картки, зняття готівки, можна переказувати гроші на неї, зокрема пенсію, користуватися як банківською карткою — усе без комісії".

"Картку черкасця": черга розписана до травня. Куди звертатися за оформленням
Суспільне Черкаси

Нині черга на отримання картки розписана до травня. Для оформлення потрібно мати з собою паспорт, якщо він нового зразка, то виписку про місце проживання, ідентифікаційний номер, за наявності, документ, який підтверджує статус пільговика.

"Картку черкасця": черга розписана до травня. Куди звертатися за оформленням
Суспільне Черкаси

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко пояснив, що впровадити такий проєкт вирішили з декількох причин:

"Картка містянина, у першу чергу, – це електронний проїзд, облік пасажиропотоку. Враховуючи ситуацію в країні, те, що діє воєнний стан, то банк трішки не справляється з видачею карток повністю. Згодом, я думаю, потихеньку приведемо всі ці пільги, які отримують жителі міста, до монетизації і на цю картку вони можуть отримувати певну кількість поїздок у громадському або приватному транспорті. Будемо прив'язувати до неї інші соціальні виплати, які в нас є".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок