У тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині вже кілька днів відсутні світло та зв'язок

У тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині вже кілька днів відсутні світло та зв'язок

У тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині вже кілька днів відсутні світло та зв'язок
. Фото: УНІАН

Жителі тимчасово окупованої Нової Каховки та прилеглих сіл залишились без електрики та інтернету. Інформація про це з’явилась в інтернет-ресурсах. Чому це сталось з'ясовували кореспонденти Суспільного.

Херсонка Олена має рідних у тимчасово окупованій Новій Каховці. Сьогодні, 7 лютого, жінка не може до них додзвонитися. Говорить, три дні тому родичі на зв’язок виходили, тоді у місті електрика була.

"В Новій Каховці з рідними зв'язок був 5 лютого. Люди обмежені інформацією, їм приходиться шукати можливість поспілкуватися з рідними або прочитати новини", — каже херсонка Олена.

Новокаховський міський голова Володимир Коваленко говорить, щодня зв'язується з містом. Але сьогодні зробити цього не зміг. Пізніше дізнався, що Нова Каховка без електрики, водопостачання та інтернету.

"Мені надіслали смс-повідомлення, що відбулася певна руйнація Херсонських магістральних електромереж. Як у нас в народі називають ПЕС або ХМЕС. Це достатньо потужна така інфраструктура. Вона не пов'язана з нашою гідроелектростанцією, це інша інфраструктура, яка забезпечувала розподіл і подачу електроенергії на велику територію, в тому числі місто Нову Каховку", — розповів Коваленко.

З’ясувати, які пошкодження на електростанції, неможливо, адже російські військові туди нікого не пускають. За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, вони і могли пошкодити об’єкт критичної інфраструктури.

Про можливі провокації з боку російських окупантів у коментарі Суспільному заявила і керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Російські війська, обстрілюють окуповані ними ж населені пункти, б'ють по об'єктах критичної інфраструктури, а звинувачують в цьому ЗСУ.

"Сили оборони не б'ють по критичній інфраструктурі і цивільному населенню, Сили оборони працюють виключно по скупченню російських військ", — сказала Гуменюк.

Що відомо

  • 7 лютого Президент Зеленський призначив Олександра Прокудіна на посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Читайте також

Борги за тепло. Чи доведеться платити херсонцям, які тимчасово виїхали з міста

У Бериславському районі 13 населених пунктів залишаються без газопостачання

11 місяців без світла: у Любимівці на Херсонщині відновили електропостачання

У деокупованій Великій Олександрівці на Херсонщині до газу під'єднали перші оселі

349 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок