Відкрились позашкільні заклади для дітей: нові умови роботи. РЕПОРТАЖ

Відкрились позашкільні заклади для дітей: нові умови роботи. РЕПОРТАЖ

Відкрились позашкільні заклади для дітей: нові умови роботи. РЕПОРТАЖ
. original

Відсьогодні запрацювали спортклуби, школи мистецтв та художня школа. Згідно з рекомендаціями міністерства охорони здоров’я, заняття дітей дозволили виключно з дотриманням карантинних норм.

Не більше десяти людей у групах, дотримання соціальної дистанції та мінімум фізичного контакту. В таких умовах відновили діяльність спортивні клуби у Чернігові. Після майже тримісячної перерви вихованці спортивного клубу «Октант» повернулися до тренувань.

Андрій Козир, тренер СК «Октант», каже:

«У першу чергу відновлюються тренування за віком, тобто тільки від 12 років. Також по кількості людей у групі – тільки до десяти чоловік. В цілому діти з великим бажанням хочуть тренуватися, не тільки за віком, а й усі інші. Але, на жаль, маємо те, що маємо».

Окрім вікових обмежень, вихованці спортивних клубів мають дотримуватися обов’язкових рекомендацій міністерства охорони здоров’я, каже Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій». З температурою на тренування не пустять.

«Усі проходять перед тренуванням температурний скрінінг, обробляються дезінфектором. І ми змінили розклад, змістили, щоб між групами було 15-20 хвилин перерви, оброблюємо антибактерицидними лампами та провітрюємо зал. Тренера так само проходять скрінінг та працюють у масках».

Бойові мистецтва передбачають спаринги та парну роботу. В умовах карантину – тренера вимушені давати більше індивідуальної роботи.

«Є обмеження в тренуваннях, тому що треба переробляти систему занять, щоб вона була максимально безконтактною. Діти працюють в основному над технікою, розтяжкою, без будь-якого контакту», - каже Андрій Козир.

«Зараз практично цей тиждень ми зменшуємо контакт, більше йде роботи фізпідготовки, плюс ми навіть облегшили тренування, відсотків на 60», - слова Сергія Петрикея.

З дотриманням протиепідеміологічних норм з 10 червня розпочнуть заняття для дітей у художній школі. На вході стоїть антисептик, учні користуватимуться особистими інструментами та дотримуватимуться дистанції до двох метрів в класі, розповіла Суспільному Марія Рибіна-Ткач, директорка чернігівської дитячої художньої школи. Тут будуть проводити заняття у класах, можливі пленери на свіжому повітрі в групах до 10 дітей.

«За рекомендацією управління культури та туризму чернігівської міськради ми будемо з 10 червня проводити уроки для тих дітей, які безпосередньо не мали змогу під час карантину виконувати завдання. Головна вимога – це згода батьків. Якщо батьки погоджуються на таку форму навчання – вони мають написати заву, на ім’я директора з проханням продовжити навчальний процес».

Відновила роботу і чернігівська школа мистецтв при музичному коледжі імені Ревуцького. Але навчальний рік у закладі закінчився. Учні навчалися дистанційно і повернуться до школи у вересні, так сказав директор Олександр Пітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший день роботи спортзалів у Чернігові

На початок