У Чернігові встановлять 80 велопарковок

У Чернігові встановлять 80 велопарковок

У Чернігові встановлять 80 велопарковок
. ФОТО: Gettyimages (ілюстративне)

На баланс комунального підприємства “Паркування та ринок” у Чернігові передали 80 велопарковок та чотири станції обслуговування для велосипедів, які були куплені за грантові гроші. Таке рішення прийняли на виконавчому комітеті міської ради 6 лютого.

Громадська організація “Еко місто” разом із “Агенцією міських ініціатив” у рамках проекту “Go bike Chernihiv” отримали грант на розвиток велоінфраструктури у Чернігові. Зі слів голови ГО "Еко місто" Сергія Безбородька, велопарковки встановлять у різних районах міста.

"Нас підтримала агенція США з міжнародного розвитку. Окрім того, що ми ремонтуємо велосипеди, ми також отримали кошти на те, щоб покращити у Чернігові велоінфраструктуру. Ми вже отримали і будемо встановлювати 80 велопарковок у місті, 4 станції безкоштовного обслуговування — це такі велостійки з насосом, ключами", — сказав Безбородько.

За словами секретаря міської ради Олександра Ломаки, це буде крок для розвитку велоінфраструктури в місті.

"Ці велопарковки будуть встановлені по різних локаціях міста, є вже затверджений перелік. Це найбільш затребувані локації: лікарні, пошта, біля міської ради треба поставити. Це дійсно крок до розвитку велоруху у Чернігові й буде більш зручно для велосипедистів", — сказав Олександр Ломако.

Читайте також

На місці зруйнованої бази відпочинку у Чернігові створять реабілітаційний центр

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок