Олега Плотницького втретє в сезоні визнали MVP матчу італійської Суперліги з волейболу: як зіграв українець

Олега Плотницького втретє в сезоні визнали MVP матчу італійської Суперліги з волейболу: як зіграв українець

Олега Плотницького втретє в сезоні визнали MVP матчу італійської Суперліги з волейболу: як зіграв українець
. Sir Safety Perugia Volley

Волейболіст збірної допоміг команді здобути 18-ту поспіль перемогу в чемпіонаті.

Український волейболіст італійської "Перуджі" Олег Плотницький був визнаний найкращим гравцем у матчі чемпіонату національної Суперліги з "П'яченцою".

Від початку сезону в італійській першості Плотницького визнавали MVP двох стартових зустрічей з "Монцою" та "Сієною" (обидва матчі - 3:0). Догравальника збірної України також відзначили як найкращого волейболіста Суперкубка Італії, коли за підсумками п'яти сетів "Перуджа" здолала "Чівітанову" та виграла перший трофей сезону.

Читайте також: "Перуджа" Олега Плотницького здобула Суперкубок Італії з волейболу. Українця визнали найкращим гравцем турніру

Черговий яскравий матч Плотницький провів проти "П'яченци" у 18-му турі регулярного чемпіонату Суперліги. З показником у 16 набраних очок він став найрезультативнішим волейболістом господарів, що залишаються непереможеними у поточному розіграші "регулярки" - 18 перемог та жодної поразки.

До свого статистичного доробку в матчі українець також додав один ейс з одним блоком.

Програвши стартовий сет претендентам на місце у плей-оф, "Перуджа" вирівняла загальний рахунок у напруженій другій партії. Після чого довела матч до перемоги в чотирьох сетах.

"«П'яченца» провела хороший матч. Але ми, напевно, грали трохи краще. MVP? Хороша робота журналістів, що голосували! Я знав, що гратиму, присутність усіх цих людей [на трибунах] допомогла мені виступити краще. З командою все гаразд, ми продовжуємо працювати задля досягнення наступної мети - [перемоги в] Кубку Італії", - цитує слова Плотницького офіційний сайт клубу.

"Задля ротації тренер часто виставляв мене на гостьові матчі. Я не грав на нашій арені тривалий час і дуже радий, що зіграв [сьогодні]. Це була хороша гра - думаю, фанатам вона сподобалася".

  • Хайлайти матчу "Перуджі" з "П'яченцою":

Олег Плотницький у "Перуджі": статистика сезону 2022/23

  • У середньому за матч український догравальник приносить команді 8.83 очка.
  • 16 очок - третій найкращий показник результативності Плотницького в італійській Суперлізі сезону 2022/23. 20 очок він набирав у грі із "Сієною", 17 - в матчі проти "Чістерни".
  • З "Перуджею" очолює таблицю регулярного чемпіонату Суперліги за підсумками 18 турів з максимальним показником у 18 перемог. У найближчих переслідувачів з "Модени" - на сім перемог менше (різниця між командами - 19 очок).
На початок