У Мені організували регулярне постачання допомоги бійцям на фронт

У Мені організували регулярне постачання допомоги бійцям на фронт

У Мені організували регулярне постачання допомоги бійцям на фронт
. ФОТО: Юрій Стальніченко

У Мені організували регулярне постачання всього необхідного бійцям на фронт. Спеціально для цього переобладнали два автомобілі, які громаді передали благодійники з Польщі та Латвії. Перший рейс з Мени на "нуль" відправився 3 лютого.

Про це в коментарі Суспільному розповів секретар Менської міської ради Юрій Стальніченко.

За його словами, рішення про організацію централізованої регулярної допомоги ухвалили депутати на сесії, яка відбулась у понеділок, 30 січня.

"Ми організували підвіз допомоги військовим з нашої громади, які на “нулі”, того, що вони потребують. Починаючи від продуктів, завершуючи найнеобхіднішим. Наприклад, зараз ми зробили за допомогою наших вчителів праці устілки для взуття з підігрівом від USB, ось будемо їх передавати, павербанки та інше".

Такі рейси планують робити двічі на місяць.

Завантаження автомобіля, який поїде на фронт
Завантаження автомобіля, який поїде на фронт. ФОТО: Юрій Стальніченко

“Будемо робити це регулярно, будемо інформувати населення, люди зноситимуть це все в зазначене місце, і далі будемо завантажувати й везти цю допомогу нашим хлопцям”.

По селах громади такими точками збору будуть будинки культури. В Мені також буде декілька пунктів, куди люди зноситимуть речі та продукти. Потім це все буде звозитися на місце відправки, звідти вже безпосередньо на фронт, розповів Стальніченко.

На це з бюджету громади виділили пів мільйона гривень. Кошти підуть лише на обслуговування автомобілів, додав він.

“На пів року цих коштів вистачить точно. Люди їздитимуть безкоштовно, як волонтери, а заправка, пально-мастильні матеріали, технічне обслуговування автомобілів — це все бюджетним коштом”.

Читайте також

Медична допомога та безкоштовні ліки: як працює медична мобільна бригада у віддалених селах Чернігівщини

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок