"Гвардія Наступу": як у Чернігові розпочався набір у штурмові батальйони восьми нових бригад

"Гвардія Наступу": як у Чернігові розпочався набір у штурмові батальйони восьми нових бригад

Доповнено
"Гвардія Наступу": як у Чернігові розпочався набір у штурмові батальйони восьми нових бригад
. ФОТО: Суспільне Чернігів

В України стартувала національна кампанія рекрутингу "Гвардія Наступу", де прикордонники, поліція та Нацгвардія розпочинають набір добровольців у штурмові батальйони восьми нових бригад.

"Ця кампанія реалізується через мережу центрів надання адміністративних послуг. Якщо казати про Чернігівщину, то це п'ять ЦНАПів. І мета цієї кампанії — це залучення високо мотивованих, патріотичних людей", — говорить начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.
В'ячеслав Чаус
В'ячеслав Чаус. ФОТО: Суспільне Чернігів

За його словами, добровольці можуть обирати в якому саме підрозділі чи батальйоні хочуть проходити службу, та в якому місті, за контрактом, або за мобілізацією. Рекрути проходитимуть і спецпідготовку. В структурі Нацгвардії планують створити шість штурмових бригад.

"Формування цих бригад — майбутній вклад в нашу перемогу. Військовослужбовці, які будуть призвані до цих бригад будуть забезпечені сучасним озброєнням, бронетехнікою, також їх будуть готувати найпідготовленіші інструктори, які вже пройшли бойові дії", — каже командир військової частини НГУ Ігор Оринко.

Ігор Оринко
Ігор Оринко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Нацполіція та Держприкордонслужба створять по одній бригаді за цією кампанією.

"Всі навички, які ми отримали й бажання — вони проростуть в бригаді “Лють”. Це міжрегіональний територіальний підрозділ в структурі Нацполіції. Буде займатися функціями по обороні, а також по наступу і звільненню нашої землі. Всі, хто захоче прийти, по-перше, їм треба буде пройти чіткий відбір, здати фізичну підготовку, тести. І вони будуть зараховані по скороченій програмі в лави Нацполіції", — зазначає начальник ГУНП в області Володимир Нідзельський.

Володимир Нідзельський
Володимир Нідзельський. ФОТО: Суспільне Чернігів

Водночас у державній прикордонній службі створюється 15-й мобільний прикордонний загін, який матиме назву "Сталевий кордон".

У Чернігівському ЦНАПі вже облаштовані відповідні місця, де можна записатися до штурмових бригад. З собою треба мати певний перелік документів.

Марія Страдомська
Марія Страдомська. ФОТО: Суспільне Чернігів
"Обов’язково треба мати при собі паспорт, військовий квиток, ідентифікаційний код. Ми їм пояснюємо певні умови, і якщо вони залишають свої дані, то вони заповнюють певні анкети, згоду на обробку своїх персональних даних. Вже був певний потік людей, навіть кандидати, кандидати по мобілізації. Зараз переважно люди не визначилися, чи вони хочуть на контракт, чи по мобілізації", — каже молодша сержантка НГУ Марія Страдомська.

Деталі — у відео:

Читайте також

Військові адміністрації у Чернігові та Прилуках: чи можливо і яка процедура

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок