Звернулись до польського народу. У Хмельницькому відбулась акція "Поверніть героїв додому"

Звернулись до польського народу. У Хмельницькому відбулась акція "Поверніть героїв додому"

Звернулись до польського народу. У Хмельницькому відбулась акція "Поверніть героїв додому"
. Фото: Суспільне Хмельницький

Звернення до польського народу записали сьогодні, третього лютого, родини військовополонених під час акції "Поверніть героїв додому", що відбулась в обласному центрі.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла організаторка акції Леся Стебло.

За її словами, звернення підготували, аби привернути увагу до військовополонених: "Ми, спільнота родин військовополонених, громадських активістів, волонтерів, небайдужих українців, хмельничан і не тільки хмельничан, але й тих людей, яких війна змусила покинути свої домівки й знайти прихисток тут, у Хмельницькому, звертаємось до міжнародної спільноти, до нашого дружнього польського народу".

Світлана — мати військовополоненого. Жінка говорить: "Ми майже дев'ять місяців не знаємо абсолютно нічого про своїх рідних, які знаходяться у полоні, в злого і підступного ворога. Ми знаємо лише те, що вони знаходяться без належної медичної допомоги, без належного відношення".

Акція "Поверніть героїв додому" у Хмельницькому відбувається щоп'ятниці.
Акція "Поверніть героїв додому" у Хмельницькому відбувається щоп'ятниці. Фото: Суспільне Хмельницький

Олександра — дружина військовополоненого. Вони з чоловіком не бачились майже рік, каже дівчина: "Ми маємо маленьку донечку. Життя кожного з нас — нічне жахіття. Це дійсно кошмарне нічне жахіття. Ми не знаємо, як почуваються наші рідні. Ми не знаємо, поранені вони чи ні".

Акція "Поверніть героїв додому" відбувається щоп’ятниці в обласному центрі з серпня 2022 року, після масового вбивства українських військовополонених в Оленівці 29 липня.

Читайте також

  • "Баню на колесах" створили хмельницькі волонтери для захисників України

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок