Стрілянина у Броварах: у СІЗО вже відправили 13 підозрюваних

Стрілянина у Броварах: у СІЗО вже відправили 13 підозрюваних

Оновлено
Стрілянина у Броварах: у СІЗО вже відправили 13 підозрюваних
. Дарія Коваль, Суспільне

У неділю, 31 травня, суд у Броварах продовжує обирати запобіжні заходи для затриманих після стрілянини, яка сталася вранці у п'ятницю.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, 30 травня суд обрав запобіжний захід 11 особам – тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

У неділю 31 травня, станом на 18:30, відправили в СІЗО ще двох фігурантів справи. Про це повідомляє поліція.

Напередодні суд відправив у СІЗО сімох фігурантів кримінального провадження.

Загалом працівники поліції вже затримали 30 осіб у зв'язку зі стріляниною. 23 із них оголошено про підозру.

Поліція і прокуратура вимагають для всіх затриманих запобіжний захід у вигляді безальтернативного арешту на два місяці. Захисники хочуть пом'якшення - цілодобовий домашній арешт, однак суддя призначає арешт без застави.

За інформацією МВС, поліція встановила більше 60 замовників та учасників стрілянини у Броварах.

Заступник голови МВС Антон Геращенко уточнив, що частина з тих більш ніж 60 встановлених осіб переховується, але "це їм не вдасться".

"Всіх знайдемо і передамо до суду для визначення міри і ступеня вини кожного", – стверджує Геращенко.

Заступник голови МВС уточнив, що затриманим інкримінують ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та інші статті Кримінального кодексу.

Стрілянина у Броварах: в МВС кажуть, що встановили більше 60 замовників і учасників
Засідання суду у Броварах. Дарія Коваль, Суспільне

"Ті, хто стріляв, будуть проходити по статті заподіяння тілесних ушкоджень. Будуть і інші статті - замах на вбивство наприклад. Слідчі працюють", – додав Геращенко.

Він опублікував відео затримання угруповання, яке, за словами заступника міністра, було "однією зі сторін" стрілянини у Броварах.

Читайте також: "Завантаженість міста і зниження доходу перевізників". Чому сталася стрілянина у Броварах

Що відомо

  • 29 травня в одному з районів міста Бровари Київської області відбулася перестрілка.
  • За попередньою версією, збройний конфлікт стався між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, та нелегальними перевізниками.
  • Після стрілянини поліція оголосила спецоперацію з розшуку автівок, у яких могли перебувати учасники збройного конфлікту, більшість учасників інциденту приїхали до Броварів з Вінницької області. У МВС повідомили, що затримали 24 людини, а стрілянина сталася через розподіл пасажиропотоку.
  • Після подій у Броварах начальника Головного управління Нацполіції  у Вінницькій області Юрія Педоса відсторонили від обов'язків. Також звільнено з посад його заступника і керівника місцевої оперслужби.
На початок