Стрілянина в Броварах: керівника поліції Вінничини відсторонили, його підлеглих звільнили

Стрілянина в Броварах: керівника поліції Вінничини відсторонили, його підлеглих звільнили

Оновлено
Стрілянина в Броварах: керівника поліції Вінничини відсторонили, його підлеглих звільнили
. Національна поліція

Після стрілянини у Броварах (Київська область), яка сталася вранці 29 травня, начальника Головного управління Нацполіції  у Вінницькій області Юрія Педоса відсторонили від обов'язків. Також увільнено з посад його заступника і керівника місцевої оперслужби. За даними Суспільного, частина учасників стрілянини приїхала до Броварів з Вінничини.

"29 травня керівництво Національної поліції України прийняло рішення про відсторонення від виконання обов’язків начальника Головного управління Національної поліції  у Вінницькій області Юрія Педоса. Начальника кримінальної поліції області та керівника оперативної служби увільнено із займаних посад", - йдеться в офіційному повідомленні Нацполіції.

Зазначається, що причиною таких управлінських рішень стали "грубі недоліки та прорахунки, допущені  у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів".

Джерела Суспільного у поліції припустили, що причиною кадрових рішень щодо службовців Вінницького облуправління є їхня недбалість стосовно контролю оперативної обстановки в області.

"Коли такий натовп зі зброєю збирається виїжджати на "гастролі", а обласна кримінальна поліція не виявляє і не упереджує їх на виїзді або на дорозі, а після цього стається такий інцидент як у Броварах, звичайно, це прорахунок регіональної поліції", - сказав співрозмовник.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив у Facebook , щодо стрілянина у Броварах Київської області стала однією з причин такого рішення.

Що відомо

  • Зранку 29 травня в одному з районів міста Бровари (Київська область) сталася стрілянина між двома групами людей.
  • Троє учасників інциденту отримали поранення. Нині затримано 11 людей, двоє з яких є місцевими мешканцями, решта – жителі Вінниччини. Порушено кримінальне провадження за фактом хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що стрілянина сталася між "угрупуваннями, які "кришують" перевезення маршрутними таксі через непрозорий розподіл маршрутів між підприємцями з боку чиновників, які відповідають за цей напрямок роботи.
  • Після стрілянини у Броварах поліція оголосила спецоперацію з розшуку автівок, у яких могли перебувати учасники збройного конфлікту.
На початок