Щеплення проти ротавірусної інфекції. Коли варто робити — пояснення черкаського медика

Щеплення проти ротавірусної інфекції. Коли варто робити — пояснення черкаського медика

Щеплення проти ротавірусної інфекції. Коли варто робити — пояснення черкаського медика
. Суспільне Черкаси

У Черкаській області протягом 2022 року зробили понад 1 300 щеплень проти ротавірусної інфекції. 2023 року дітей теж вакцинуватимуть. Зробити це можна в медзакладах Черкащини, але вакцини батьки мають придбати самі, розповів Суспільному розповів головний санітарний лікар області Володимир Папач.

За словами Володимира Папача, 2022 року рівень вакцинування проти ротавірусної інфекції зріс, порівняно з 2021 роком:

"За даними програми електронно-статистичної звітності «УкрВак», у Черкаській області за 2022 рік зроблено 1 352 щеплення проти ротавірусної інфекції, за 2021 рік – 1 049".

Володимир Папач розповів, що в Україні зареєстровані дві вакцини проти ротавірусної інфекції. Обидві — оральні, тобто мають форму крапель.

"Вакцини проти ротавірусної інфекції призначені для маленьких дітей відповідно до інструкції. Перша передбачає дві дози у віці від 6 до 24 тижнів. Інтервал між застосуванням першої й другої дози повинен бути не менше 4 тижнів. Друга – три дози у віці від 6 до 32 тижнів. Першу дозу цієї вакцини можна вводити не пізніше 12 тижнів. Інтервал між застосуванням доз має бути не менше 4 тижнів", — пояснив головний санітарний лікар області.

Він звернув увагу на те, що ротавірусну вакцину не слід вводити після віку, зазначеного в інструкції, навіть якщо дитина не завершила курс вакцинації.

Як повідомив Володимир Папач, в Україні вакцинація проти ротавірусної інфекції не внесена до національного календаря профілактичних щеплень. Тому вакцину батькам доведеться придбати власним коштом в аптеках. А щеплення можна зробити в комунальних та приватних медичних закладах, які надають послуги з вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок