Зупинка кровотечі та непрямий масаж серця. Херсонців навчають надавати першу домедичну допомогу

Зупинка кровотечі та непрямий масаж серця. Херсонців навчають надавати першу домедичну допомогу

Ексклюзивно
Зупинка кровотечі та непрямий масаж серця. Херсонців навчають надавати першу домедичну допомогу
. Херсон, лікар проводить навчання з надання першої домедичної допомоги, 30 січня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні лікарі навчають волонтерів і місцевих жителів як допомогти при кровотечі, зробити непрямий масаж серця та надати допомогу при пораненні. А також нагадують про алгоритм дій у критичних ситуаціях.

Лікар невідкладних станів Леонід Добровольський показує, що таке безпечна, стабільна поза для людини. Сьогодні, 31 січня, на тренінгу у нього 14 херсонців. Сере них Олена Альбіхіна. Жінка говорить, коли Херсон опинився фактично на лінії фронту, зрозуміла, навички домедичної допомоги — важливі.

"Я прийшла на курси, щоб отримати навички надання першої допомоги, тому що коли в Херсоні вибухи та обстріли, то це може врятувати життя. Для мене це важливо, я давно хотіла знайти такі курси де зможу цьому навчитись", — розказала херсонка.

У Херсоні лікарі навчають першої домедичної допомоги
Херсон, лікар проводить навчання для бажаючих з надання першої домедичної допомоги, 30 січня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

На курсі Олена потренувалась робити масаж серця на манекенах. Тренінг також відвідала і Людмила Кірсина. Жінка кілька разів була свідком обстрілів, але як надати домедичну допомогу, не знала, тому й пришла навчитись.

"Я потрапила під обстріл 24 грудня. Мені так само хочеться знати як допомогти собі, в першу чергу, і людям, які знаходяться поруч. Гарний курс, дуже вдячна. Якщо якомога більше людей прийде, тим більшій кількості людей можливо зможемо допомогти", — говорить Людмила Кірсіна.

За словами Леоніда Добровольського, ідею з проведення тренінгів запропонував херсонський волонтер Максим Негров. Тоді чоловік зібрав перших 30 відвідувачів.

У Херсоні лікарі навчають першої домедичної допомоги
Херсон, жінка практикує надавати першу домедичну допомогу, 30 січня 2023р. Фото: Суспільне Херсон

Аби знання засвоювались ефективніше, тренінги стали проводити невеликими групами, в середньому по 8-10 людей. Всі приходять за власним бажанням.

"Паралельно ми навчаємо водіїв маршрутних таксі, поліцію. Днями проходили навчання офісні працівники. Будемо продовжувати проводити тренінги, адже серед херсонців попит великий", — каже лікар.

Читайте також

Пошкоджені будівля та обладнання. Як працює херсонська дитяча лікарня під обстрілами

"Те, що його катують — стовідсотково". Наречена херсонця Миколи Петровського розповіла про стан викраденого волонтера

342 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок