"Ot Vinta" та театр ляльок ставлять "Ріпку"

"Ot Vinta" та театр ляльок ставлять "Ріпку"

"Ot Vinta" та театр ляльок ставлять "Ріпку"
.

У Рівному музиканти та актори взялися за спільне створення вистави для дітей. "Ріпка" – це новий проєкт, в якому поєдналися зусилля гурту "Ot Vinta" та акторів театру ляльок. Щодо жанру, то поки його точно визначити не можуть, тому називають це "виставою" або "дійством".

Текст "Ріпки" належить письменнику Івану Франку, музичне оформлення створили учасники "Ot Vinta", актори "оживили" ляльок, а оформила це у суцільне дійство режисерка театру.

Ріпка вистава Рівне
На сцені театру ляльок музиканти гурту "От вінта" і актори.

Вистава під назвою "Ріпка" – для дітей від трьох років. Музиканти, заручившись підтримкою лялькарів, знімають цю виставу на камеру в стінах театру.

Ріпка вистава Рівне

– Ми навіть не знаємо, як це називається. Чи це лялькове рок-дійство/опера, чи це ...можливо, назвемо його просто дійство. Тому що ми робимо, але поки що назви не придумали. Це "Ріпка". Моя дружина Наталя плела ці всі ляльки. Весь гурт "Ot Vinta" так само..., – розповів фронтмен гурту Юрій Журавель.

Ріпка вистава Рівне

У театрі "Ріпку" ставлять вперше. Коли карантин закінчиться або ж послаблять обмеження щодо роботи театрів – ця вистава увійде в репертуар. Музичне оформлення залишиться, а музикантів "Ot Vinta" замінять актори.

Ріпка вистава Рівне
Режисерка театру ляльок Олена Ткачук.

– Для нас новий проект, новий формат роботи для театру, коли створюється спільна робота із таким гуртом, коли музика пишеться з нуля для вистави, спеціально під цю виставу. Тим паче, що в 21 році буде ювілейний рік з дня народження Івана Франка, а музика написана - це на оригінал тексту Івана Франка, – каже режисерка.

У театрі кажуть, що задачею було написання такого саундтреку до вистави, щоб діти після неї запам'ятали слова і співали, згадуючи дійство.

Ріпка вистава Рівне
Актор театру ляльок Микола Архипов.

Роль головного персонажа "Ріпки" дісталася наймолодшому актору театру ляльок Миколі Архипову:

– Для мене досить невеликий досвід роботи в театрі, для мене дуже цікаво. Багато чого нового взнаю, багато чого можна побачити, набратися від старших акторів, і від музикантів, – каже він.

Ріпка вистава Рівне

Фронтмен "Ot Vinta" Юрій Журавель планував презентувати виставу до Міжнародного дня захисту дітей (1 червня) на подвір'ї лялькового. Втім, через карантин формат дещо зміниться.

Ріпка вистава Рівне
Лідер гурту "Ot Vinta" Юрій Журавель.

– Першого червня зробимо презентацію на ютуб-каналі, на фейсбуці, в твітері, скрізь... самого відео. Я закликаю зібратися біля екранів саме першого червня, поки ще не знаємо, на яку годину ми встигнемо, – зазначив Юрій Журавель.

Ріпка вистава Рівне

Музиканти випустили тематичні футболки, які закликають придбати, аби підтримати ляльково-музичний проект "Ріпка".

Авторка: Анастасія Бачук

На початок