Подорожчав проїзд у приміських маршрутних таксі Чернігова

Подорожчав проїзд у приміських маршрутних таксі Чернігова

Подорожчав проїзд у приміських маршрутних таксі Чернігова
. original

З 8 до 10 гривень подорожчала вартість проїзду у приміських маршрутах з 25 травня. Проїзд у маршрутках № 1, 3, 5 в межах Чернігова коштує 6 гривень, за межі міста – 10. Ціну підняли, коли після карантину поновили роботу громадського транспорту.

З понеділка у Чернігові громадський транспорт курсує в рамках спецперевезень та в звичайному режимі. З 6 до 9 години ранку та з 16-ої до 19-ої маршрутки і тролейбуси їздять з перепустками та без пільг, в інший час без перепусток, але з пільгами.

Начальник управління транспорту міської ради Олександр Рижий каже, перед запуском громадського транспорту рекомендували перевізникам залишити минулорічну вартість проїзду.

«Уряд обмежив у кількості сидячих місць, то, відповідно, пасажиропотік буде зменшуватись і - збільшуватись ціна».

«Маршрути, які виходить за межі міста, то перевізники встановлюють тариф згідно з розрахунком, відповідно до рішення виконкому. Тобто міська рада не встановлює на даних маршрутах тарифи».

Олександр Рижий каже, Чернігівське управління транспорту розгляне можливість скасування з 1 червня тимчасових перепусток для проїзду у громадському транспорті в ранковий час.

«Нам потрібно буде переглянути рішення, тому що, якщо 1 червня відкриваються садочки, то потрібно, мабуть, зробити транспорт для всіх – тому що піднімається це питання теж».

Перевізники 1, 3 та 5 маршрутів на дзвінки кореспондентів Суспільного не відповідають. Ми залишаємо їм можливість пояснити, чим мотивували підвищення ціни на проїзд.

Як реагують чернігівці на збільшення ціни, та чи влаштовує їх теперішній графік перевезень - дивіться в сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові змінився графік роботи тролейбусів

На початок